plechovka
paštika
malá, nebo několik koleček salámu
Postup přípravy receptu
1
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme kořením na kuře.
2
Vložíme do pekáčku na olej, podlijeme trochou horké vody, potřeme máslem a za občasného obracení, přelití výpekem a potření máslem upečeme dočervena.
3
Nádivka: změklé máslo utřeme se žloutky, přimícháme strouhanku zvlhčenou v mléce, okořeníme a osolíme, přidáme nasekanou petrželku a z bílků ušlehaný tuhý sníh.
4
Můžeme přidat i několik koleček salámu nakrájeného na nudličky nebo vmíchat malou konzervu paštiky. Stejnou nádivkou můžeme naplnit i celé kuře.