Kuřecí stehna osolíme, mezitím si dáme trošku másla s olejem do hrnce a uděláme cibulový základ, ne do zlatova - jen krátce. Vložíme kuřecí stehna, podlijeme trochou asi 1,5 deci vody a dusíme do měkka. Když jsou stehna měkká, vyjmeme je a podle množství šťávy v hrnci si rozmíchame hladkou mouku se šťávou z meruňkového kompotu a lijeme to do hrnce. Vhodíme tam ještě půl meruňky a povaříme. Pak už jen rozšleháme, ochutíme solí a pepřem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
PAVEL KOCI
|15. 6. 2008 15:15
p.Zdenko jsem rad,ze a to nejen vy jste si vsimla meho receptu.Vazne tam patri jen pulka kompotovane merunky,protoze ma jen dokreslit jemnou chut ovoce.Preji vam at se dilo podari.Hezky den Pavel.
Irena Klasová
|13. 6. 2008 13:57
Nějak obdobně dělám kuřecí prsa s jahodovou omáčkou a zmizí to během chvilky. Příprava též není náročná.
Zdenka Korábová
|13. 6. 2008 08:44
Zkusím, bude to určitě zajímavá chuť - spojení masa s ovocem je skvělé, jen k stenům dám určitě víc jak půlku merunky, nebo autorka opravdu myslí JEN půlku merunky, abych u toho neudělala marmošku? Prosím o doplnění
ladislava staffenová
|12. 6. 2008 19:50
Já přímo miluju kuřátko s ovocem,ať jsou to meruňky,broskve,jahody atd.prostě je to skvělé,takže za1*,dávám si to i v restauracích.Ale doma to vařím jen sobě,mužíček ani dětičky to nemusí,takže to je pro mě sváek udělat si dobrůtku jen pro mě.L.
Ladislav Dorazin
|12. 6. 2008 18:19
Velice zajímavý receptík.Ještě jsem se s tím nesetkal.Já bych tu šťávu sice prvně rozšlehal a pak přidal ty meruňky a možná spíš čtvrtky,ale jinak bych byl opravdu zvědav na tu chuť té šťávy.Zase něco nového,aspoň tedy pro mne.