Citrony vydrhneme, tence oloupeme a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru nakrájíme na nudličky. Omytá, osušená stehna rozdělíme na dvě části, osolíme a opepříme. Jednu lžíci oleje rozmícháme s 6 lžícemi citronové šťávy a 1/2 lžičky rozmarýnu. Touto marinádou zalijeme stehna a necháme je 30 minut odležet. Maso vyjmemr z marinády a necháme okapat. Na rozehřátém oleji stehna po obou stranách osmažíme. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, stehna popášíme zbytkem rozmarýnu a v troubě pečeme 30 minut při teplotě 250 °C. Olivy scedíme, nakrájíme a 10 minut před koncem pečení je společně s citronovu kůrou a vínem přidám k masu. Hotové ozdobíme petrželkou a podáváme s bílým pečivem.
Recept je moc dobry, skutecne nam chutnalo, ale mam pocit, ze 30 minut pecenui nestaci. Mela jsem jen mala stehy nka a pekla jsem je skoro 40 minut, ale presto byla veprostred nedodelana. Jinak ale moc doporucuji!!!!
Ivana Száraz
|12. 3. 2004 20:36
Pouzívám cerstvy rozmaryn, nesmazím, ale pecu v troube, nejlépe púlku kurete a s kolecky brambor. Ty olivy ani nemusí byt. Je to vynikající chut ze stredomorí.