Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme na brambory. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Stehna očistíme, omyjeme, osušíme a narovnáme do pekáčku na žampiony. Opepříme, osolíme a omastíme máslem. Pečeme asi 50 minut. Upečená stehna posypeme nasekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alex
|21. 1. 2015 08:27
maslem sem vymazala pekáč skleněný poté brambory na plátky,žampiony,vše sem osoolila opepřila a koření farmářské na brambory ,dále stehna osolena +grilovací koření a vše zalila smetanou a jještě na plátky máslo na kučičku ,200stupnů cca 1hod se to peklo .
Závěr? bramobry nasakle smetanou krasně měkke žampiony to samé,hodně sosu takze parada všem doporučuju <3
Lenik
|6. 4. 2013 12:42
Dnes vyzkoušeno poprvé, naprosto vynikající!!!!! Mňam, ještě teď se oblizuju :-D Smetanu jsem nalila až cca po 15 minutách pečení brambor. Díky za skvělý recept. Určitě ho zase někdy udělám ;-)
Bylo to naprosto vynikající, také jsem přidala sýr před koncem a zalila vše smetanou. Dávám za jedna a přidávám do své kuchařky.:-)
Nikol
|27. 6. 2011 12:13
Už jsem to právě dala do trouby, ale nevím jestli je lepší to nechat propéct zakryté. Dělám to poprvé tak nemám moc zkušeností.
Paja Realista
|23. 6. 2011 19:56
Vážené dámy, tak jsem se do toho receptu pustil a je to VYNIKAJÍCÍ!!! Doporučuji ale malo změnu, sýr přidát plátkovej gruer nebo eidam až 20 min před koncem. Chytí to barvu a chuť. pro otrlé dvě papričky chalapeňos udělají své (spíše pro chlapy: trochu pepře ať se... a podobně). Děkuji a budu to dělat i hostům, dnes jsme si to udělal sám pro sebe. ;-)
Dnes jsem dělala na oběd a málem mi to snědli i s pekáčem, takže netřeba říkat, že to bylo výborné. Jen ty brambory jsem před nalitím smetany trochu solila
Delala jsem dneska k obedu - kure polite smetanou je opravdu vynikajici, udela to krupavou kurcicku...jenom ty brambory mi prisly nejake "bez chuti" - pridala jsem i cibuli, cesnek a porad to bylo takove "smetanove" :-)....asi po tretim dosolovani jsem pridala strouhany syr a bylo to dobre.....Priste udelam kureci stehna se smetanou zvlast......ale jinak zajimavy recept!
Danka Snášelová
|6. 8. 2007 22:08
Dělám stejný recept již delší dobu. Brambory nekrájím na plátky, ale na malé kousky. Kuřecí stehna ještě posypu tenkými plátky česneku a nastrouhaným sýrem (Eidam 30%). Smetanu liji až na kuře. Bohatě stačí 150 ml. Peču odkryté 60, maximálně 70 minut při teplotě 180 °C. Kuře je krásně propečené a má křupavou, zlatavou kůrčičku.
Bel
|6. 8. 2007 08:43
Udělala jsem to přesně podle receptu a bylo to výborné. Mně se to peklo asi 1h 10min.
Anonym
|28. 2. 2007 09:38
Dal sem bílý pepř a doporucuji pridat cibuli. Jinak je to opravdu vyborny!!
Sašenka
|19. 2. 2007 09:40
Bylo to super a jednoduché, jen se to peče tak 2 hodinky a ne asi 50 minut, takže s tím počítejte.
Denisa
|13. 7. 2006 11:01
Právě to budu dávat do trouby použila jsem smetanu na vaření a myslím,že to bude vynikající!!!
Jana
|25. 3. 2006 02:00
Já znám jiný recept-brambory oloupat,nakrájet na větší kousky,ve vymazané zapékací skleněné míse osolit a promíchat.Na brambory vrstvu hrubě strouhaného eidamu asi 20 dkg.Nahoru dám opečená kuřecí stehna,hojně posypaná grilovacím kořením.Zaliju jednou smetanou nebo šlehačkou,přiklopím poklicí a peču bez podlévání asi 45 min.Těsně před koncem pečení tak na 10 min odklopím víko.Je to neskutečně dobré,zvlášť brambory.
marcela
|21. 3. 2006 11:48
Jedlo je naozaj vynikajúce, určite zaradíme medzi oblúbené.
werich
|16. 1. 2005 17:54
Jednoduchy a vyborny!
Naty
|29. 3. 2004 17:25
je to lepší když přidáte k bramborám a žampionům ještě rajčata a lusky.Pak je to úžasný!!!