Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase ponechám kůži, protože máme rádi křupavou kůrčičku jak na pečeném či grilovaném kuřeti, tak i na přírodním plátku - steaku.
Plátky masa pokapeme olejem (aby nám koření dobře přilnulo na maso), promneme a až pak osolíme a rozložíme těsně vedle sebe na pracovní plochu, kde je všechny lehce posypeme sušeným česnekem, sladkou paprikou, drceným kmínem a mletým pepřem z obou stran.
3
Takto připravené maso smažíme v rozpálené pánvi s trochou oleje nejprve kůží dolů. Po osmažení dozlatova a dokřupava otáčíme a osmažíme dozlatova i z druhé strany. Během smažení si pokrájíme cuketu na cca centimetrové plátky, které okořeníme stejně, jako kuřecí maso, ale NESOLÍME!
4
Maso vyndáme z pánve stranou a na stejné pánvi si osmažíme ZPRUDKA kořeněnou cuketu. Solíme až PO osmažení z obou stran, jinak by nám začala cuketa pouštět vodu a dusit se místo smažení.
5
Steaky podáváme s kolečky cukety. Jelikož pro méně zdatné jedlíky poslouží cuketa jako příloha, tak velkým jedlíkům přidáme na talíř i trochu vařených, nejlépe raných brambor.