Kuřecí srdíčka důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě, dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vroucí vodou a to jen tolik, aby byla ponořená a vaříme pod poklicí cca 10 minut. Pak vývar ze srdíček slijeme stranou (ponecháme si ho na podlévání), srdíčka nasypeme do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku, do kterého jsme si pokrájeli cibule, přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, zakápneme sojovou omáčkou dle chuti (cca 1 lžíce), promícháme, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 30 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopékáme doměkka a dozlatova za občasného podlití vývarem.
2
Podáváme s bramborem, knedlíky, dušeným zelím, řepou nebo špenátem, nebo jen s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva.