Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte, promíchejte, aby se všechny kousky obalily. Maso napíchejte na špejle a naskládejte na rozpálenou grilovací pánev. Opékejte ze všech stran 3–4 minuty, maso by mělo být dobře propečené.
Mezitím připravte hummus. Do výkonného mixéru dejte cizrnu bez nálevu, koření, nadrcený česnek, tahini a limetovou šťávu. Mixujte nejprve na nižší obrátky a postupně přidávejte výkon. Konzistence by měla být krémová, hummus dochuťte solí, pepřem, případně trochou limetové šťávy. Podle potřeby upravte konzistenci trochou vody. Opět promixujte a polovinu hummusu odeberte. Do zbytku v mixéru přidejte uzenou papriku a dobře promixujte.
Avokádo zbavte pecky a slupky a nakrájejte na plátky, rajčata pokrájejte na poloviny, okurku a jarní cibulky na kolečka, salát rozdělte na listy. Na velký talíř nandejte oba druhy hummusu, na ně naskládejte připravenou zeleninu s výjimkou jarní cibulky a opečené maso. Pak vše zasypte nasekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem a zakápněte olivovým olejem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)