plechovka
kompot
nejlépe směs broskví, hrušek, vína, ananasu a broskvového pyré
smetana na vaření
odlehčená
voda
na podlití masa
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsíčka nakrajíme na kostky a naložíme do marinády z oleje a koření. Necháme alespoň půl hodiny odležet v pokojové teplotě. Poté opékáme nejlépe na pánvi wok, bez přidání dalšího oleje, dozlatova. Podlijeme dvěma lžícemi vody a chvíli dusíme, až maso krásně změkne. Potom přidáme asi polovinu balení smetany na vaření a míchaný kompot. Už nesmíme vařit, jen lehce promícháme, prohřejeme a udržujeme v teple.
2
Jako příloha jsou velice dobré hranolky, nebo americké brambory. Vyzkoušela jsem i těstovinová vřetena a bylo to také moc dobré a lehké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|21. 1. 2012 16:03
Kompot v sautè - to je "nová česká kuchyně"?
Lidé, pohněte trochu rozumem. Už jste někdy viděli ve Vepřo-knedlo jahody? Určitě ne! Tohle je přece to stejné!
To, že to může chutnat, je možné. Ale to už není "sautè"!!! Proč to nenazvete "Kuřecí kousky s kompotem". Pak je to O.K.!
Děkuji za pochopení...