Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Kdo nechce složitě vykosťovat může použít kuřecí prsa. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu, žampiony na plátky. V hlubší pánvi rozškvaříme kousky slaniny, přidáme pokrájené žampiony a kuřecí maso. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme, přidáme špetku vegety, krájenou cibuli, prolisovaný česnek a opět krátce osmahneme. Přidáme mraženou zeleinu a kečup. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži a promícháme s kari kořením. Hotovou rýži promícháme s masovou směsí. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a zdobíme nasekanou petrželkou.
Chci jen podotknout, že autorem tohoto receptu je paní Lada Kovářová. Tento recept mám vytištěný ještě z předchozí verze stránek a nechápu, proč jména autorů nezůstala zachována. Přijde mi to nefér.
Milan Daniel
|6. 8. 2009 21:31
Tohle je tak úžasně dobré jídlo, že sem musím přičinit vyznamenání. Festival chutí, opravdová lahůdka. Dělal jsem směs už několikrát a jen si na ni vzpomenu, už si dělám v žaludku místo. Opatrně s kořením, zvláště se solí, ale jinak skvělé, skvělé, skvělé!
markéta tomešová
|14. 2. 2006 14:16
zkoušela jsem Váš recept,bylo to vynikající....:-)))