Maso a špek nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu se steakovým kořením. Dáme na rozpálený olej, orestujeme, přidáme cibuli, kapie, žampiony, česnek, kečup a minutkovou šťávu, kterou si připravíme tak, že: za 1. můžeme do pokrmu přilít vodu nebo vývar a následně zahustit solamylem smíchaným s vodou a dochutit sojovou omáčkou = nejrychleší způsob.
2
Za 2. tak, že si koupíme již předem připravenou hotovou dehydrovanou šťávu a velikou její výhodou je, že je opravdu chutná a má velice jednoduchou přípravu a hlavně se vám doma neztratí.
3
Za 3. tak, že jí vyrobíte podle klasického technologického postupu, což je vývar z kostí několikrát vypečený a následně zahuštěný solamylem nebo jíškou.Poznámka: lepší je se solamylem, ale úplně nejlepší, je jí koupit.
Já bych se přidala, paní Jano. Staročeský pokrm a kečup (nic proti němu, ale "staří" Čechové ho asi neznali), minutková šťáva a stejkové koření? Jinak tohlt jídlo nevypadá špatně, ale sotva ho Čechové vařili dříve než na konci 20.století.
Jana Kovaříková
|20. 9. 2007 13:18
Staročeský pokrm a sojová omáčka???
martin jirout
|23. 12. 2006 17:54
určitě v makru nebo ve velkoobchodech mužete ji nahradit i šťávou v pastě.....
Jana Z
|23. 11. 2006 18:25
Martine, kde se dá koupit ,,dehydrovaná šťáva" a pod jakým názvem? Docela mě to zaujalo. Díky moc.