Asijská verze grilovaného špízu z marinovaného kuřecího masa, podávaného s báječnou jemně pikantní sladkokyselou omáčkou z arašídového másla a kokosového mléka, si vás získá exotickou chutí.
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl hodiny v chladu marinovat.
Ingredience na omáčku, kromě limetové šťávy, dejte do rendlíku a prohřívejte, dokud omáčka nezhoustne, asi 10 minut. Vmíchejte limetovou šťávu a odstavte.
3
Cuketu nastrouhejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na půlkolečka a promačkejte v misce se špetkou soli. Slijte tekutinu a přidejte na proužky pokrájený hrášek a nasekanou chilli papričku, zakápněte rýžovým octem a vychlaďte.
Maso cikcak navlékněte na špejle a špízy opečte ze všech stran na rozpálené grilovací pánvi, asi 10 minut. Servírujte s omáčkou, posypané orestovanými nasekanými arašídy, sezamem a koriandrem. Vhodnou přílohou je rýže.