Vynikající špízy z kuřecího masa marinovaného v sojové a ústřicové omáčce jsou inspirované asijskou kuchyní. Podávejte je s mangovou a burákovou salsou, opečeným pekingským zelím, chilli papričkou a koriandrem.
Kuřecí prsa pokrájejte podélně na proužky asi 1 cm silné. Ze sójové omáčky, ústřicové omáčky, limetkové šťávy a medu umíchejte marinádu a maso do ní naložte minimálně na hodinu.
Marinované kousky kuřecího masa napíchněte na špejle a opečte na pánvi na troše olivového oleje z obou stran. Poté dejte ještě dopéct do trouby vyhřáté na 180 °C, asi na 5 minut.
5
Pak choi pokrájejte podélně na čtvrtiny a opečte krátce na pánvi, dvě minuty postačí. Špízy podávejte s opečeným pak choi, omáčkami, nasekanou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.