Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso očistíme, pokrájíme na větší kusy, nasolíme a dáme do pekáčku. Přidáme překrojené žampiony, kousek másla, podlijeme 1 decilitrem vody, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova a doměkka za občasného podlití.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborem. Na každý talíř dáme kousek kuřecího a kousek vepřového masa a přelijeme výpekem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Polívková
|18. 3. 2016 13:21
Nemám nic, co by se dalo vytknout. Bylo to výborné a obojí maso bylo měkké a šťavnaté. Děkuji za dobrý nápad na skvělé jídlo.
Klára S.
|1. 3. 2014 12:38
Výborný oběd, celá rodina včetně mně si pochutnala a každý měl to, co má rád.
Veronika
|2. 9. 2013 12:34
Bylo to božské a protože jsme byli včera na houbách, žampióny jsem nedávala, hříbky je plnohodnotně nahradily. Zařazuji do kuchařky k našim oblíbeným :-) .
Květka
|14. 12. 2012 13:27
Chuťově je to naprosto super!!! My knedlíky jíme ale já je neumím, tak jsem si ho koupila :-D :-D
Saša Prokopová
|8. 9. 2012 17:58
Jednoduché a moc dobré maso, jak vepřové tak i kuřecí a dělala jsem k němu rýži, protože knedlíky nejíme. Vřele doporučuji, byla to velká dobrota. :-)