plechovka
nákládané žampiony
malá - ve slaném nálevu
300
ml
smetana 12%
1
špetka
koření - piri piri
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
sůl
1
hrst
petrželka
na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na kousky, salám na nudličky. V širším kastrolu rozpálíme olej - jen velmi málo, aby výsledná omáčka nebyla mastná, maso opečeme a při stálem míchání ho v otevřeném kastrolu oppékáme asi 15 min., po této době přidáme salám a opékáme dál, občas mícháme - není nutné podlévat, okořeníme. Podle návodu na sáčku Vitana rozmícháme směs ve smetaně, vložíme z konzervy okapané žampiony, nastrouhanou Nivu a celé to dusíme pod pokličkou ještě asi 10-15 min. (dokud se sýr nerozteče a omáčku nezahustí). Posypeme bohatě petrželkou.
2
Poznámka k masu: jelikož se ozvala a na oběd pozvala nečekaná, ale velice milá návštěva, jiné maso už jsem nestihla dokoupit, proto ta směs. Ale všem to moc chutnalo a věřím, že to nebylo jen ze zdvořilosti. Umím si toto jídlo představit z jakéhokoli drůbežího masa, libového vepřového i telecího. K tomu salámu - měla jsem jen krájený, ale určitě může být i vcelku. Smetana - pokud máte možnost husté domácí smetany, určitě ji zvolte.