Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka. Poté maso orestujeme na másle. Když je maso skoro hotové, přidáme všechen pórek a necháme ho změknout, přidáme nivu, kterou necháme rozpustit a přidáme smetanu. Chvilku povaříme a můžeme podávat. Směs se může zahustit záklechtkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela
|23. 3. 2017 09:04
Žádnou záklechtku tam nedávám. Zato tam přidám zkraje hrst žampiónů nakrájených na plátky. Dělají to tak v jedné dobré hospodě nedaleko Havl. Brodu a je to vynikající. Podávají to s bramboráčky a bohatou oblohou. Doma to dělám také tak, někdy s hranolky či opečenými brambory.
Václav Ř.
|27. 11. 2016 14:13
Opravdu vcelku jednoduchý recept a přitom delikátní výsledek. A bez dalšího přidávání soli ! Hodnotím za 1 s hvězdičkou :-) <3
Vojta R.
|1. 9. 2016 13:33
Díky. Zvládl jsem to i já :-)
Monika V.
|30. 11. 2013 13:18
Oběd se vydařil, ikdyž jsem maso místo na másle dělala na olivovém oleji =-O , dopadl skvěle :-))
Karel
|20. 11. 2013 13:05
"vařenýma těstovinami" ??? opravdu? =-O
luďka kystova
|4. 11. 2012 12:39
super hnůj co to je fuj jak vam to muze cutnat
Kristýna chocholatá
|4. 11. 2012 12:38
výborné nemá chybu i když jsme použili mléko místo smetany ;-) ;-) ;-)
Právě jsme dojedli a nemá to chybu.Děti jsou nacpaný a pravili,že musíme vařit častěji. Opravdu dobré a rychlé na přípravu. Dávám za 1
František Brusák
|15. 6. 2008 20:48
S tím pórkem paní Ladislavo máte pravdu.Já tam dávám kupovanou zeleninu na čínu,obsahuje mimo pórku i bambusové výhonky čož nemá chybu.Výborné!!
ladislava staffenová
|12. 6. 2008 20:21
Tohle dělám,je to výborné,jen používám normální smetanu - ale to je na chuti každého.(a jen můj názor - pórky kupuju co nejtenčí,připadají mi chutnější,ale to je můj názor) Každopádně velmi dobré!Laďka