Kuřecí prsa naklepeme, opepříme (nesolíme, niva je slaná dost) posypeme grilovacím kořením a paprikou a naložíme do kefíru (popř. bílého jogurtu), do kterého jsme přidali bylinky a pár lžic oleje. Necháme přes noc uležet nebo alespoň 2 hodiny.
2
Po vyndání rozehřejeme olej a vhodíme do něj nakrájený česnek, maso orestujeme a podusíme do měkka i s pár lžícemi marinády. Na celé dno vymazaného pekáčku dáme asi půl centimetrovou vrstvu strouhaného eidamu a nastrouháme na něj i půl nivy. Na to vložíme kuřecí prsa, na to dáme další asi cm vrstvu strouhaného sýra, nivy a navrch dáme kopečky ušlehané šlehačky.
3
Zapékáme asi 15 minut, dokud šlehačka nezrůžoví. Výborné jsou k tomu americké brambory a zeleninový salát. Důležité je tam množství obou sýrů. Je to výborné.