ks
kuřecí maso
řízek (nebo vykostěná stehna bez kůže)
4
ks
tavený sýr
3-4
4
stroužek
česnek
3-4
2
špetka
bazalka
1-2
2
lžička
paprika - sladká
nebo 3-4 lžíce nakládané kapie
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme na jedné straně připravené plátky. Poklademe na menší kousky nakrájenou kapii nebo posypeme sladkou mletou paprikou. Připravené plátky zabalíme do pevných rolek. Na každou rolku dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. Položíme na plech a ve vyhřáté troubě necháme péct 30-40 minut.
2
Přílohu poléváme vypečenou šťávou. Příloha: brambory na nejrůznější způsob, ale mohou být i těstoviny nebo rýže.
Jen ne v alobalu!!! Hnus, který nemá barvu. Nejlépe opéct nejdříve na pánvi a potom dát do trouby do zapékací mísy pod alobal, jinak to neláká ani vzhledem, ale ani chutí.
opravdu vyborne, jeste jsem pridala platky slaniny a bylo to opravdu skvele, stavnate, proste pochutnanicko :-)
Simča Sládková
|17. 7. 2010 21:02
Dělala jsem dnes k obědu, navíc jsem dovnitř každé roládky šoupla hranolek tvrdého sýra. Neměla jsem alobal, ale vůbec to nevadilo, roládky jsem "zašpejlovala" jehlami, aby sýr nevytekl. Podávala jsem s dušenou zeleninou a rýží. Bylo to moc dobré.