Větší kuře vykostíme na jeden velký plát, který osolíme z obou stran.
2
V míse si smícháme pokrájené rohlíky, cuketu, papriku, nasekané rajče, vejce, nastrouhaný česnek, pokrájenou šunku a směs si dochutíme solí a pepřem.
3
Na plát kuřete (kůží položenou na plátu pomaštěného alobalu) dáme rohlíkovo-zeleninovou směs a pomocí alobalu opatrně, ale pevně zamotáme. Kraje přitiskneme nebo použijeme ještě jeden plát alobalu. Hotovou zamotanou šišku v alobalu dáme do pekáčku, podlijeme hrnkem vody a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu cca 40 minut, pak vyndáme z trouby a alobal sundáme. Do pekáčku přidáme zeleninu dle chuti pokrájenou na větší kusy, roládu (klidně i zeleninu) posypeme kořením, přidáme kousek másla a dáme dopéct doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo zastudena s pečivem a zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Káča.Vokatá
|22. 8. 2013 18:23
Také jsem naplnila celý kuře,na vykoštění bych si netroufla a doporučuju upíct.Fakt luxus. <:-)
Pažitná Jana
|5. 1. 2013 12:18
Kuře jsem naplnila celé. Račata jsem do nádivky zapomněla přidat a dala je jen do pekáče, tam jsem přidala navíc i mrkev s celerem a byl to výborný skoro sváteční oběd.