• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • 3
      ks vepřový jazyk neuzené
    • máslo event.
  • Plná lžíce drceného koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový květ
    • hřebíček drcený

Postup přípravy receptu

1
Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout.
2
Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou a "vysvlečeme" z kostí, které použijeme na polévku). Maso upravíme na plát (někde se v prodejnách drůbeže prodávají již vykostěná kuřata na roládu, je to dražší, ale zato bez práce). Plát masa osolíme a posypeme polovinou koření.
3
Z jazyků odřízneme silnější část, poskládáme je středem plátu a roládu zarolujeme. Spíchneme kovovými jehlami nebo ovážeme motouzem (já dělám obojí - jehly, aby se mi maso v první chvíli nerozjelo, a moutouz, aby udrželo tvar válečku). Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, osolíme, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, můžeme též potřít máslem.
4
Po vychladnutí necháme maso stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici. Pak už jen nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo dobrým bramborovým salátem se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky

Plněné kynuté knedlíky vepřovými…

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin lisko | 6. 4. 2013 09:30

    dobry den muzu se zeptat nebyl by njaky recept jako obalovany jazyk v testicku nebo tak neco? nemuzu niic najit no :'(

  • Simča Sládková | 2. 4. 2009 22:34

    Di - díky "náhodnému receptu" jsem našla tento "kuchařský poklad". že to nebude vadit, když to udělám na velikonoce, i když je to vánoční anglický recept :-) :-) :-). Moc se těším, jazyky doma milujeme....

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 00:49

    Recept mě zaujal, ale opravdu se do rolády vkládají syrové jazyky?

  • Di | 2. 9. 2007 08:53

    Ahoj Miládko, dnes jsem našla Váš vzkaz. Moc jste mě potěšila. Ráda si přečtu něco z Vašich receptů. Také pro mě je vaření koníčkem.

  • Milada I. | 18. 8. 2007 16:25

    Paní Di tohle je lahudka vaření i pečení je muj koníček ale ve Vašich receptech vždy najdu něco jako tzv.třešinku na dortu.Jsem nováček až si potykám s klavesnicí taky uveřejním moje oblíbené.

  • Di | 24. 11. 2006 15:02

    To je naprostá hrůza, kterou si vůbec nedovedu představit! Píšete, že to bylo před 1O lety, takže doufám, že škody již byly dávno napraveny.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 14:14

    Di, shořelo úplně vše, celý byt lehl popelem,dva roky jsme se protloukali v provizoriu s malým dítětem. To je veselá historka ze silvestra.

  • Di | 24. 11. 2006 13:03

    No to jste tedy měli "pěkný" nový rok! Brr! Já tento recept mám z Frekvence 1 právě jako starý anglický.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:29

    Di, jinak tohle je starý anglický recept...já ho dělala na Silvestra před deseti lety - pamatuju si to velmi dobře - bylo to poslední jídlo, které jsem v tom bytě dělala, na silvestra totiž shořela celá bytovka včetně našeho bytu...

  • Di | 24. 11. 2006 10:06

    Kuchařka jazyk pozná, ostatní většinou ne - někteří si myslí, že jsou to játra, a to dokonce husí!!! To je zřejmě tím kořením. V mém původním receptu není vaření se zeleninou, ale to máslo ano - mně připadá zbytečné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:37

    Ještě doplním, úžasné k tomu jsou nakládané cibulky, olivy, dobré víno...a nemusíte si hňácat žaludek chlebíčky s majonézou...

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:11

    Tak tohle moc doporučuju, je to vynikající studené, nakrájené na tenoučké plátky. Jenom v mém receptu se to vůbec nepodlévá, peče se na másle, tím máslem se pak potírají plátky bagetky. Jinak jazyky se vaří s velkým množstvím kořenové zeleniny... Vřele doporučuji na Silvestra, oslníte s tím (jen je lepší neříkat, že tam jsou jazyky...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kuřecí maso Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vepřový jazyk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact