• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • 3
      ks vepřový jazyk neuzené
    • máslo event.
  • Plná lžíce drceného koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový květ
    • hřebíček drcený

Postup přípravy receptu

1
Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout.
2
Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou a "vysvlečeme" z kostí, které použijeme na polévku). Maso upravíme na plát (někde se v prodejnách drůbeže prodávají již vykostěná kuřata na roládu, je to dražší, ale zato bez práce). Plát masa osolíme a posypeme polovinou koření.
3
Z jazyků odřízneme silnější část, poskládáme je středem plátu a roládu zarolujeme. Spíchneme kovovými jehlami nebo ovážeme motouzem (já dělám obojí - jehly, aby se mi maso v první chvíli nerozjelo, a moutouz, aby udrželo tvar válečku). Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, osolíme, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, můžeme též potřít máslem.
4
Po vychladnutí necháme maso stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici. Pak už jen nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo dobrým bramborovým salátem se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky

Plněné kynuté knedlíky vepřovými…

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin lisko | 6. 4. 2013 09:30

    dobry den muzu se zeptat nebyl by njaky recept jako obalovany jazyk v testicku nebo tak neco? nemuzu niic najit no :'(

  • Simča Sládková | 2. 4. 2009 22:34

    Di - díky "náhodnému receptu" jsem našla tento "kuchařský poklad". že to nebude vadit, když to udělám na velikonoce, i když je to vánoční anglický recept :-) :-) :-). Moc se těším, jazyky doma milujeme....

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 00:49

    Recept mě zaujal, ale opravdu se do rolády vkládají syrové jazyky?

  • Di | 2. 9. 2007 08:53

    Ahoj Miládko, dnes jsem našla Váš vzkaz. Moc jste mě potěšila. Ráda si přečtu něco z Vašich receptů. Také pro mě je vaření koníčkem.

  • Milada I. | 18. 8. 2007 16:25

    Paní Di tohle je lahudka vaření i pečení je muj koníček ale ve Vašich receptech vždy najdu něco jako tzv.třešinku na dortu.Jsem nováček až si potykám s klavesnicí taky uveřejním moje oblíbené.

  • Di | 24. 11. 2006 15:02

    To je naprostá hrůza, kterou si vůbec nedovedu představit! Píšete, že to bylo před 1O lety, takže doufám, že škody již byly dávno napraveny.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 14:14

    Di, shořelo úplně vše, celý byt lehl popelem,dva roky jsme se protloukali v provizoriu s malým dítětem. To je veselá historka ze silvestra.

  • Di | 24. 11. 2006 13:03

    No to jste tedy měli "pěkný" nový rok! Brr! Já tento recept mám z Frekvence 1 právě jako starý anglický.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:29

    Di, jinak tohle je starý anglický recept...já ho dělala na Silvestra před deseti lety - pamatuju si to velmi dobře - bylo to poslední jídlo, které jsem v tom bytě dělala, na silvestra totiž shořela celá bytovka včetně našeho bytu...

  • Di | 24. 11. 2006 10:06

    Kuchařka jazyk pozná, ostatní většinou ne - někteří si myslí, že jsou to játra, a to dokonce husí!!! To je zřejmě tím kořením. V mém původním receptu není vaření se zeleninou, ale to máslo ano - mně připadá zbytečné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:37

    Ještě doplním, úžasné k tomu jsou nakládané cibulky, olivy, dobré víno...a nemusíte si hňácat žaludek chlebíčky s majonézou...

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:11

    Tak tohle moc doporučuju, je to vynikající studené, nakrájené na tenoučké plátky. Jenom v mém receptu se to vůbec nepodlévá, peče se na másle, tím máslem se pak potírají plátky bagetky. Jinak jazyky se vaří s velkým množstvím kořenové zeleniny... Vřele doporučuji na Silvestra, oslníte s tím (jen je lepší neříkat, že tam jsou jazyky...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kuřecí maso Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vepřový jazyk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

144
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
144
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
126
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
121
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
100
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact