• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí roláda s vepřovými jazyky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (větší)
    • 3
      ks vepřový jazyk neuzené
    • máslo event.
  • Plná lžíce drceného koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • muškátový květ
    • hřebíček drcený

Postup přípravy receptu

1
Jazyky uvaříme v osolené vodě do měkka. Schladíme ve studené vodě a stáhneme. Necháme vychladunout.
2
Kuře vykostíme (nemáte-li zkušenosti, lépe se vykošťuje rozmrzající kuře, které rozřízneme na prsou a "vysvlečeme" z kostí, které použijeme na polévku). Maso upravíme na plát (někde se v prodejnách drůbeže prodávají již vykostěná kuřata na roládu, je to dražší, ale zato bez práce). Plát masa osolíme a posypeme polovinou koření.
3
Z jazyků odřízneme silnější část, poskládáme je středem plátu a roládu zarolujeme. Spíchneme kovovými jehlami nebo ovážeme motouzem (já dělám obojí - jehly, aby se mi maso v první chvíli nerozjelo, a moutouz, aby udrželo tvar válečku). Roládu dáme do pekáčku, posypeme zbytkem koření, osolíme, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, můžeme též potřít máslem.
4
Po vychladnutí necháme maso stát 24 hodin v chladné místnosti nebo v lednici. Pak už jen nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo dobrým bramborovým salátem se zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky

Plněné kynuté knedlíky vepřovými…

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Rajská omáčka s vepřovými kuličkami

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin lisko | 6. 4. 2013 09:30

    dobry den muzu se zeptat nebyl by njaky recept jako obalovany jazyk v testicku nebo tak neco? nemuzu niic najit no :'(

  • Simča Sládková | 2. 4. 2009 22:34

    Di - díky "náhodnému receptu" jsem našla tento "kuchařský poklad". že to nebude vadit, když to udělám na velikonoce, i když je to vánoční anglický recept :-) :-) :-). Moc se těším, jazyky doma milujeme....

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 00:49

    Recept mě zaujal, ale opravdu se do rolády vkládají syrové jazyky?

  • Di | 2. 9. 2007 08:53

    Ahoj Miládko, dnes jsem našla Váš vzkaz. Moc jste mě potěšila. Ráda si přečtu něco z Vašich receptů. Také pro mě je vaření koníčkem.

  • Milada I. | 18. 8. 2007 16:25

    Paní Di tohle je lahudka vaření i pečení je muj koníček ale ve Vašich receptech vždy najdu něco jako tzv.třešinku na dortu.Jsem nováček až si potykám s klavesnicí taky uveřejním moje oblíbené.

  • Di | 24. 11. 2006 15:02

    To je naprostá hrůza, kterou si vůbec nedovedu představit! Píšete, že to bylo před 1O lety, takže doufám, že škody již byly dávno napraveny.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 14:14

    Di, shořelo úplně vše, celý byt lehl popelem,dva roky jsme se protloukali v provizoriu s malým dítětem. To je veselá historka ze silvestra.

  • Di | 24. 11. 2006 13:03

    No to jste tedy měli "pěkný" nový rok! Brr! Já tento recept mám z Frekvence 1 právě jako starý anglický.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:29

    Di, jinak tohle je starý anglický recept...já ho dělala na Silvestra před deseti lety - pamatuju si to velmi dobře - bylo to poslední jídlo, které jsem v tom bytě dělala, na silvestra totiž shořela celá bytovka včetně našeho bytu...

  • Di | 24. 11. 2006 10:06

    Kuchařka jazyk pozná, ostatní většinou ne - někteří si myslí, že jsou to játra, a to dokonce husí!!! To je zřejmě tím kořením. V mém původním receptu není vaření se zeleninou, ale to máslo ano - mně připadá zbytečné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:37

    Ještě doplním, úžasné k tomu jsou nakládané cibulky, olivy, dobré víno...a nemusíte si hňácat žaludek chlebíčky s majonézou...

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 09:11

    Tak tohle moc doporučuju, je to vynikající studené, nakrájené na tenoučké plátky. Jenom v mém receptu se to vůbec nepodlévá, peče se na másle, tím máslem se pak potírají plátky bagetky. Jinak jazyky se vaří s velkým množstvím kořenové zeleniny... Vřele doporučuji na Silvestra, oslníte s tím (jen je lepší neříkat, že tam jsou jazyky...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kuřecí maso Máslo Muškátový květ Pepř mletý Sůl Vepřový jazyk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept
Ovesno ječné placky …
14
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
10
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
9
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…
8
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Kuřecí roláda s vepřovými jazyky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact