Kuře očistíme a odkostíme. Plát masa osolíme z obou stran a položíme na plát alobalu kůží dolů.
2
Starší rohlíky drobně pokrájíme, navlhčíme mlékem, smícháme s rozšlehaným vejcem, česnekem, posekanými bylinkami (spařenými kopřivami), pokrájeným uzeným masem (slaninou), osolíme, opeříme a směs rovnoměrně rozetřeme na plát vykoštěného kuřete. Vejce natvrdo oloupeme, rozpůlíme a poloviny vajec naskládáme vedle sebe na nádivku.
3
Kuřecí plát pak pevně zavineme pomocí alobalu (s ním i zezačátku pečeme) a přeneseme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme cca 25-30 minut v alobalu, ten pak opatrně odstraníme, roládu potřeme plátkem másla a dopečeme dozlatova ještě asi 30 minut za občasného podlití a přelití výpekem.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako studené pohoštění se zeleninou a pečivem.
5
Pro barvu místo papriky můžeme vmíchat do nádivky slabé nudličky mrkve nebo hrášek, vše záleží na naší chuti. Například místo česneku můžeme použít špetku muškátového oříšku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Povolná
|27. 3. 2016 16:31
Měla jsem trochu nešikovné ruce při zamotávání a tak jsem potřebovala krapet manželovi asistence, ale všechno nakonec dopadlo víc než výborně a roláda je prostě božská <3 .
Bohuslava Suchá
|9. 4. 2012 09:22
Dělám jí podobně a často, je vynikající. Vlastně jsem si na sebe upletla i bič, protože za mnou chodí i naši známí, které nedokážu odmítnout a peču ji je na oslavy, svatby atp. Stejně se dá naplnit i celé kuře a tak ho připravuji k bramborám, roládu máme raději ve studeném stavu.
Kája
|12. 8. 2011 15:59
Povedla se krásně O:-) ! Když jsem jí krájela teplou, tak se trochu rozpadala, ale po zchladnutí šla krájet hezky naslabo :-) .