Kuře si vykostíme, plát masa z něj si posolíme a uprostřed, po celé délce nandáme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek překrývat) a roládu provázkem převážeme. Kraje(,,prdelky,,) rolády malinko zamáčkneme dovnitř, aby se náplň netlačila ven a též provázkem na délku zpevníme. Pak roládu osolíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme přikryté zvolna 20 minut, pak odklopíme, teplotu zvýšíme a dopečeme jako klasické kuře s občasným podlitím a přelitím rolády výpekem.
2
Nádivka: pokrájené rohlíky na kostičky si namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem, solí a pepřem (dle chuti). Přidáme pokrájenou papriku a slaninu, scezené žampiony (stačí malé balení), petrželku nebo pažitku a promícháme.
3
Vykošťění kuřete není složité. Návod je na netu krok za krokem, zvládl jsem ho skoro jednou rukou, takže se určitě není čeho bát, a výsledek za to stojí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata Nezvalová
|13. 3. 2013 13:14
Mám velkou radost!!!!!!! :-)) Roláda se mi povedla a to jsem jí dělala poprvé.Zas tak těžký to nebylo,ale krájela se mi líp až dneska z lednice,nebo to chtělo pořádně ostrou kudlu.
Škardová H.
|7. 7. 2011 19:40
Roláda byla velice dobrá. Papriku jsem neměla, ale nevadilo to. Překvapivě snadno mi šlo i vykoštění kuřete. Děkuji
:-(
|11. 1. 2011 08:08
...který hlupák si hodnocením 4 zvedal své sebevědomí?Musí to být vynikajicí!