Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Pokrájené houby osolíme, opepříme, okmínujeme (nebo použijeme jiné koření), smícháme s rozetřeným česnekem a vejcem. Navlhčené rohlíky smícháme s houbovou směsí. Takto připravenou nádivku navršíme podélně doprostřed kuřecího plátu (kůží položenou na stole), který jsme před tím nasolili.
3
Pak obě strany přehneme přes nádivku, konce lehce vmáčkneme dovnitř rolády a provázkem celou roládu ovážeme - zpevníme (i podélně), aby nám držela tvar a nádivka nevylézala.
4
Takto připravenou roládu přeneseme do pekáčku vytřeného máslem, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme prvních 15 minut přikryté alobalem a né z prudka, aby nepraskla. Pak odkryjeme a dopečeme dozlatova při občasném podlití a přelití výpekem.
5
**Vykoštění kuřete:**
6
Kuře potřebujeme mít větší proto, aby se nám dobře vykošťovalo a dal se z něj udělat větší a silnější plát. Podrobný a názorný postup vykošťování kuřete najdete na netu, při zadání :,,vykoštění kuřete,, ,proto si myslím, že napsaný postup by byl zbytečný.
7
Když jsem se to naučil já, tak to zvládnete také :-). Lepší je to vidět, fotky do galerie přidám.
8
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...nebo studenou s pečivem a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ufouni
|9. 8. 2011 18:59
Tuhle dobrotu děláme zítra už podruhé a česneku dáme teď víc :-P :-) .
Vendula
|4. 5. 2011 08:57
Nedělala jsem roládu, ale naplnila jsem celé kuře. Bylo to vynikající a všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem ještě špetku muškátového ořišku, doporučuji :-)) .
Fotky s houbovou nádivkou jsem někde probendil :'( ,tak jsem musel nahrát s jinou nádivkou :-S ,postup ale zůstává stejný ;-) .
Když kuře odkošťujeme,tak neřežeme,spíš odškrabujeme!
Před pečením nezapomeňte osolit ;-) :-\