• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rizoto

autor: MartikK
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer malý, nebo jen 1/2 nebo 1/4 dle velikosti
    • sůl
    • 2
      ks mrkev velká
    • 2
      ks petržel
    • 2
      hrst mražený hrášek dle chuti
    • sýr dle chuti
    • 400
      g kuřecí maso
    • olej
    • 1
      hrst instantní jíška
    • 2
      ks rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžete použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Já většinou kombinuji prsní a stehenní řízky, protože samotné prsní řízky jsou moc suché. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Než se maso dovaří dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

3
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer. Na pánvi (já používám hlubokou pánev WOK, kde se vše krásně míchá a nic vám z ní nevypadává) rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

4
Rizoto na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • danb | 8. 11. 2017 20:36

    Toto neni dobry recept. Nedoporucuji

  • lu anne | 7. 11. 2016 20:46

    uz jen ta jiska me odradila a celej recept zni nesmyslne a zdlouhave, jiska do rizzota je troche moc

  • Janča | 4. 12. 2013 12:36

    toto ale v žádném případě neni rizoto.. máme jako češi zajímavé gusto.... Jedli jste vůbec někdy opravdu rizoto?? :-D

  • mcernosek
    mcernosek | 20. 7. 2013 13:23

    Příště musím dát více soli, posolená rýže a zlehka vývar nestačí. Když se do rizota dá jenom jedna petržel vůbec to ničemu neuškodí. Parádní recept, mě uvaření trvalo i s nachystáním 2,5h

  • PATRIK | 10. 5. 2013 16:33

    Ano souhlasím, kuřecí prsa jsou příliš drahá a proto já do rizota dávám sekané ROUSNICE a pokud dělám svátečnější rizoto ( třeba pro svou dívku ) , neštítím se sáhnout hlouběji do peněženky a přidám celou plechovku Pedigree !!! HLAVNĚ ŠETŘÍM A NECPU DO TOHO ZBYTEČNĚ HRÁŠEK,MRKEV A TU PODĚLANOU RÝŽI !!!! PATRIK :-P :-| :-*

  • kuchařka | 9. 2. 2013 16:07

    Souhlasím s komentářem Michelle. Používat prsní řízky na rizoto mi přijde jako plýtvání, a navíc se obávám, že takto uvařené rizoto bude dost suché (když odhlédneme od toho, že rizoto v tomto provedení není vlastně žádné rizoto, ale rýže s masem a se zeleninou). Levnější (a dle mého názoru chutnější) varianta? Stehna z kuřete upéct, prsní řízky osmažit v trojobalu nebo přírodně, zbytek uvařit, obrat, ve vývaru uvařit rýži, do té pak spolu se zeleninou přidat obrané maso. A máme tři jídla z jednoho kuřete :-)

  • zdeněk | 9. 12. 2012 09:54

    máte pravdu Dášo, ten kdo to píše, tak by si měl udělat kurs vaření, stejně jako Lenka Kořínková. Rýže je nejlepší udušená v základu rizota!

  • Misa | 30. 11. 2012 11:44

    ja bych rekla ze Kureci neni tak spatny sajmorzejme ze ne z prsnich rizku ty jsou drahy ale stehna nebo kridla to je ta nejlevnejsi varianta,kterou znam :D nebo ty znas levnejsi maso?Michelle? :-D :-D :-D

  • Monika M. | 26. 10. 2012 22:02

    no,já budu dělat taky kuřecí rizoto, ale přidám k němu trochu kuřecí játry jak na chuť tak na barvu.Tak jsm moooc zvědava,jaké to bude. Samozřejmě tam bude i hrášek,kukuřice a paprika a nakonec strouhaný sýr.Tak drže palce ;-)

  • Petra | 7. 5. 2012 17:20

    Já si klíďo prsní řízek na rizoto koupím a tu část kolem páteře dávám na polívku. Jíšku bych taky vynechala, ale to záleží na chuti a u mě jde hlavně o inspiraci na dobré jídlo a tohle dobré bude, když si to trochu upravím podle našich jazíčků.Pa

  • Dáša Kunkelová | 18. 2. 2012 13:06

    Výborné rizoto, díky za recept :-)

  • michelle | 4. 2. 2012 19:50

    Co takhle uvařit rýži v tom vývaru? Já to tak dělám celý život. Jo teď jsem si přečetla recept ještě jednou, v životě bych nedělala rizoto z prsních řízků či stehen ( myslím, že rizoto je jídlo, které se dá dělat na spoustu variant levných) a ostatní maso se dá použít daleko účelněji. Dělám ho pouze ze zbytků po odstranění kvalitního masa. Páteř, kterou samozřejmě nejíme a to co se mi nehodí uvařím oberu a vložím do rizota ( já to ještě před tím orestuji na cibulce) . V životě jsem nezahušťovala rizoto jíškou ! Pa

  • machová | 27. 1. 2012 09:38

    nesnědená čtvrtka pečeného kuřete se zužitkovala na výbornou =)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Rizota Kuřecí
Maso Pokrmy Z rýže Drůbeží Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Instantní jíška Kuřecí maso Mražený hrášek Mrkev Olej Petržel Rýže ve varném sáčku Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
23
Katův šleh
Katův šleh
14
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
14
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
13
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se zeleninou
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ragú se žampiony
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí ražniči pro lenochy
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí rizoto s kari
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
Kuřecí roláda Heleny Růžičkové (s nivou)
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact