Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak necháme odležet dva dny. Listové těsto rozdělíme na šest dílů a rozválíme tak, abychom mohli položit řízek. Bohatě posypeme nasekaným česnekem a na vše položíme plátek nivy. Uzavřeme, podobně jako malý štrůdlík nebo i jako psaníčko, ale tak, aby nic nevytékalo. Klademe na vymaštěný (jemně) plech a upečeme dozlatova.
2
Rodině dělám jako přílohu bramborovou kaši, mně stačí jen hodně zeleninového salátu. Jako obměnu můžeme použít třeba houbovou směs s vajíčky, naplnit játry apod. fantazii se meze nekladou.
Vyborné !!! Nemela jsem grilovaci koreni, dala jsem Podravku. Sklidila jsem uspech, pro moje malé deti byla trosku moc vyrazna chut syru, ale nevadi, brzy zopakuji pro nas dospelé :)
Pavla
|22. 1. 2007 12:20
Výborné je použít i zbytek číny. Dělám si k tomu hromadu salátu a dresink ze zakysané smetany a česneku.
Zdeňka
|7. 12. 2006 13:30
Jedli jsme na návštěvě,těsto bylo nad řízkem zmáčknuté do ranečku,nic nevyteklo a chutnalo výborně.
Jitka Bublová
|6. 12. 2006 10:57
Podobný recept je zde pod názvem Kuřecí prsíčka Nenasyta. Tam se maso před vložením na těsto opeče (nesmí se položit na těsto horké) a použijí se žampiony a sýr. Vyzkouším i variantu s česnekem.
Jana Z
|28. 11. 2006 17:48
Jsem ráda, že chutnalo,normálně máme radši drůbeží maso ale pokud dělám tyto řízky nakládám si vepřové, které kořením trochu víc a manželovi přidávám na plátek vepřového, plátek jater.
Pastis Petite
|28. 11. 2006 14:52
Bylo to moc dobré, Jano. Dali jsme si k tomu merunňkový kompot a chlapi se olizovali. Dávám 1!
Silva Machová
|24. 11. 2006 12:18
Také dělávám,je to chutné
Jana Z
|22. 11. 2006 12:21
Marie, pokud použijete kuřecí maso a necháte asi hodinu odležet, dobře řízek zabalíte aby nic nevytékalo maso bude měkké.U vepřového masa je opravdu lepší nechat ty dva dny, jak je uvedeno v receptu. Peču na 200°C asi 45 minut ale to záleží na tom jakou máte troubu.
Marie
|22. 11. 2006 10:00
¨Dobrý den, mám dotaz : bude maso propečené ? Nebude napůl syrové ? Jaké s tím máte zkušenosti ?
Jana Z
|21. 11. 2006 11:02
Ještě pro upřesnění dodám,že listové těsto by po vyválení nemělo být příliš silné ale samozřejmě ani tenké.Silné není moc dobré a z tenkého by zase mohla vytékat šťáva.
Šárka Tkáčová
|21. 11. 2006 10:43
Víkend byl u nás ve Slezsku opravdu dušičkový,tak jsem si dělala zásobu listového těsta do mrazničky.Jak vidím tento recept,tak zmrzlé listové budu rychle vytahovat.
Pastis Petite
|21. 11. 2006 10:34
Velice zajímavý způsob požití listového těsta. A ten česnek je také něco nového. Zkusím o víkendu. Děkuji!