Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku a hrubě nastrouhaný uzený sýr, osolíme, opepříme a smícháme s moukou a vejcem.
Směs rozdělíme na dvě části, ze kterých vytvarujeme v mokrých rukách ovály v podobě kuřecích řízků, které obalíme v čerstvé strouhance. Pokud se bojíme manipulace s takto velkými plackami, klidně si uděláme čtyři menší placičky, na chuti to neubere, jen už se nebudou podobat řízkům :-).
3
Smažíme v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem dozlatova, otáčíme až po úplném osmažení. Nejprve je směs celkem měkká, ale smažením se zpevní. Přehnané zahuštování je zbytečné, jen nám pokazí chuť, o kterou jde u jídla především.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou...