Kuřecí řízky naklepeme, smícháme olej (já používám olivový) s rozmačkanými stroužky česneku a pepřem (nejlépe čerstvě namletý pepř čtyř barev) a potřeme jednu stranu kuřecích řízků, necháme hodinku odležet v lednici.
2
Mezitím si odebereme 4 plátky šunky a dáme stranou, zbytek šunky a uzené maso nakrájíme na tenké proužky. Vyndáme řízky, dáme na ně plátek šunky, plátek sýra, několik proužků uzeného masa, stočíme do rolky a sepneme párátky. Vkládáme do zapékací misky, doporučuji osolit až na talíři, jelikož uzené maso je samo o sobě většinou dosti slané. Po zabalení nasypeme zbytek uzeného masa a šunky na kuřecí řízky, můžeme podlít troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
3
Pečeme nejprve přikryté po půl hodině odryjeme, maso během pečení obracíme, aby se propeklo z obou stran. Při prvním obracení je dobré uzené a šunku, která je navrchu dát pod maso, je propečené a zůstane i šťavnaté a nepřipálí se. Pečeme zhruba hodinu při 200 °C, ale každý poznáme kdy je hotovo, maso je nazlátlé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka
|8. 6. 2005 08:48
Použila jsem stehenní řízky a bylo to výborné, před dopečením jsem ještě dala na maso špalíčky tvrdého sýra a nechla rozpustit.
Jana Ponáhlá
|6. 6. 2005 15:30
Možná, že jsem měla použít maso z kuřecích stehen, protože kuřecí prsa na tento recept nebyla, alespoň pro naše jazyky, ta nejlepší volba. Maso bylo suché, navrchu jakoby okoralé. A to jsem nic neošidila, naopak byl tučnější sýr i uzené.Nakonec nevím, zda by to ta stehýnka zachránila. Tento recept nezařadím mezi oblíbené.
Sona
|31. 5. 2005 19:04
Kuřecí mám ráda uzené taky a bramborovou kaši miluji takže to určitě vyzkouším
Dahiba
|31. 5. 2005 15:15
ano, na potřenou stranu řízků
Petra Plochá
|31. 5. 2005 14:55
Tu šunku,sýr a uzené klademe na olejem potřenou stranu řízků?
Dahiba
|31. 5. 2005 13:56
Zkuste a uvidíte, v sobotu mi zbylo uzené a zapečené brambory se mi dělat nechtělo, takže jsem vzala šunku a sýr od snídaně, přidala kuřecí řízky, s kaší je to opravdu mňamka, voní to krásně po uzeném mase a kuřecí není vůbec suché, takže by si měli pochutnat i vyznavači kotlet :o)))
Jana Novakova
|31. 5. 2005 13:15
no teda...jen to ctu a uz zacinam slinat jako bernardin...vypada to mooooc jedle:-)))