Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme na tenké plátky nakrájený pórek a dusíme do jeho změknutí.
2
Mouku rozšleháme ve smetaně, nalijeme na maso a krátce povaříme. Můžeme ještě okyselit nebo osladit podle chuti strávníků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Světlana
|4. 6. 2007 22:06
S jakou přílohou se to jí?
Radka Kmentová
|4. 6. 2007 17:29
Zrovna vařím k obědu, tak uvidíme... jen jsem dala o trochu víc pórku než bylo masa, tak doufám, že to nebude vadit!
Luba
|19. 9. 2005 19:01
Dobrá omáčka, se smetanou fajn, má to takovou trochu chuť jako mao nadivoko to je tím kořením. Dávám za jedna!!
petr
|23. 4. 2005 09:43
Trochu jsem to upravil. Místo tymiánu dal provensálské koření (tym. je tam také), nového koření cca 8 kuliček a 2 bobkové listy... Vzniklý sosík byl výborný. Přišla mi škoda tam dávat zakysanou smetanu, ale někdy to také zkusím, i když si nejsem jistý výsledkem.