Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Poté přidáme do kastrolu zatáhnout stehenní řízky. Ty pak dáme v kastrolu ke straně, přisypeme papriku a mouku, kterou necháme krátce zpěnit, maso opět rozložíme po dně, přisypeme na drobno pokrájenou papriku nebo kapii. Přilijeme asi 200 ml vývaru a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a případného podlití doměkka. Vývaru nemusíme přilévat mnoho, nebudeme muset už ke konci omáčku zahušťovat.
Když je maso měkké, vyndáme plátky masa stranou a v již odstavené omáčce z ohně rozmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit a podáváme.
4
Kuřecí řízky dáme na talíře k příloze (rýže, těstoviny, knedlík...) a přelijeme omáčkou.