Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opečeme na obou stranách, potom je vyjmeme. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmažíme dozlatova, vmícháme mletou papriku a po zpěnění zalijeme malým množstvím vody, rozšleháme a přivedeme k varu.
2
Potom vložíme zpět řízky a dusíme doměkka. Občas přilijeme trošku vody a ke konci dušení přilijeme smetanu. Nejlepší je to s rýží. Nejsem velká kuchařka, ale tenhle recept zvládnu vždycky a je to vynikající.
...pokud omáčku(sos)hodně nenaředíte vodou,můžete smetanu i vynechat :-)
Handula Lehovcová
|5. 10. 2008 12:22
vyzkoušeli jsme tento jednoduchý recept, místo kuřete jsem dala králičí stehna. Bylo to výborné, jako přílohu máme rádi těstoviny. Dávám za 1, určitě se k němu budu vracet.