Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyros kořením, zázvorem a utřeným česnekem. To celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme.
2
Přidáme lžíci worcestrové omáčky, sójové omáčky a chilli omáčky (dle chuti), zalijeme trochou vody, pokud je štáva příliš řídká zahustíme tmavou jíškou a nakonec přidáme smetanu. Jako příloha se hodí smažené neloupané brambory,
Řekla bych, že jakákoli kupovaná, bývají v lahvičce podobně jako sojová omáčka nebo maggi. Občas kupuji značku ABC, je levná a není nějak šíleně ostrá.
Chtěla bych se zeptat jaká to má být chilli omáčka?
michal jakouš
|3. 1. 2010 13:53
vynechal jsem chilli omáčku k tomu štouchané brambory super
Markéta
|15. 10. 2007 11:45
Velmi dobré jídlo. Jako přílohu jsem připravila celé pečené brambory ve slupce, které jsem na talíři rozkrojila a polila smetanový jogurtem s tzatziky. Vřele doporučuji.
Miška
|18. 12. 2006 13:22
Zkusila jsem místo řízků nakrájet maso na nudličky, přidala jsem žampiony, zahustila šlehačkou a tmavou jíškou, podávala jsem s rýží a doma si nemohli recept vynachválit..
Zdenál
|17. 4. 2006 15:54
Rizky jsou bajecne.Chutnaji skvele take s kroketama!
Ronie
|28. 9. 2005 11:10
Prominte,ale jsem zacatecnik,jaký je rozdíl mezi svetlou a tmavou jiskou? Díky moc
Hana Novakova
|13. 3. 2005 16:05
Recept jsem vyzkousela. Moc nam s manzelem chutnal. Jen jsem tam nedala jisku a vodu, tim padem jsem dala vice smetany. Doporucuji.