Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
2
Druhý den je přeložené na tlustý kus masa (aby držely přeložené mužeme "slepit" směsí vajíčka a mouky) obalíme 2x v trojobalu a velmi zprudka a rychle osmažíme v sádle s máslem.
3
Vymažeme pekáč trochou oleje a dno pokryjeme velmi tenkými plátky neloupaných (důležité!), omytých, syrových brambor a na ně položíme osmažené řízky a necháme v na 225 °C rozehřáté troubě dopékat cca 30 minut. Po této době bude maso dokonale měkké a brambory budou též hotové. Během pečení můžeme řízky jednou obrátit.
4
Tip: na řízky si vyrábím v mixéru strouhanku z čerstvých rohlíků. Maso pak bývá méně vysušené a obal křupavější. Navíc by řízky měly během smažení v tuku plavat, ideálně být ponořené. Jedině tak se udělají ze všech stran stejně dobře.
5
Důvodem, proč se toto jídlo jmenuje Avery Island Chicken Schnitzel, tedy kuřecí řízky Avery Island je, že hlavní výrobce Tabasca má sídlo právě na Avery Islandu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Patrick Schmitt
|20. 3. 2008 19:33
Při následném půlhodinovém pečení v troubě, při kterém se trošku spojují chutě masa s bramborami, by eventuálně hrozilo, že se ténké řízky vysuší. U tlustšího kusu masa toto riziko odpadá. Maso zůstane šťavnaté a zjistíte, že po pečení se bude na jazyku přímo rozpadávat, tak jak to má být. :-)
Lenka
|20. 3. 2008 14:04
Patriku, proč se z řízů dělá ten tlustý kus masa? kdyby zůstaly v původním tvaru, tak by to nebylo ono???