Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a necháme je marinovat minimálně 1 hodinu. Pak plátky vyjmeme, z obou stran je pomažeme hořčicí a obalíme ve strouhance. Osmažíme dozlatova.
Dnes jsem to uvařil k obědu s domácími hranolkami,bylo to dobré,řízky byly křehké,ne tak suché jako klasické,chuť hořčice a citronu nebyla až tak výrazná jak bych čekal,ale poznat to tam bylo.(Měl jsem to naloženo pouze cca 2 hodiny,možná by to chtělo víc).Nejvíce se mi líbí,že se nemusí dělat trojobal,ten je pro mě za trest.Strouhanka držela na mase perfektně.Měl jsem z té hořčice trochu strach,skrze moje dvě malé děti,ale snědli to celé a bez řečí.Recept je jednoduchý a chutný,takže za mě jednička a doporučuji.
Terka
|6. 4. 2017 03:03
Vyborne!!
krehulka
|26. 5. 2013 04:49
tak ještě jednou vlastně už potřetí - nevím, kde se stala chyba, velké zklamání - nechala jsem se nachytat na komentáře - hodnotím tak na 3 - soráč
...nečekal jsem takovou parádu z obyčejných věcí jako je citron a hořčice! :-P :-D
iva nemcova
|8. 5. 2008 11:58
Obaluji se jen ve strouhance.Zrovna vcera jsem je delala mamince,ktera je u mne na navsteve,tak si je pochvalovala.Ono diky te citronove stave je maso krasne krehoucke.Recept mam z italske kucharky.
Klára Keselyova
|8. 5. 2008 11:23
Obalíme len v strúhanke, alebo v trojobale? Ďakujem, Klára