ks
kuřecí maso
stehna (nebo už vykostěná stehna bez kůže)
1
lžíce
koření
Gyros, Steak nebo smíchané Grilovací a Rožnění
200
g
anglická slanina
1
ks
cibule
olej
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej - stačí i slunečnicový. Necháme uležet v lednici aspoň 4 hodiny. V troubě připravíme asi na 200-250 °C za půl hodiny. Maso je šťavnaté, měkké a s dostatkem šťávy.
Tak jsem to zkusila s čerstvou paprikou a nemá to chybu, bez papriky už dto dělat nebudeme a kousek domácího špeku a klobásek :-)) mňamka
Veronika Janků
|29. 6. 2010 14:26
Tak bohužel můj "drahý" napichovat líný nebyl a mám o jednu porci ušetříno. Dotáh kapavku a šel z domu. Kéž by byl líný :-/
Ivana Birtová
|19. 12. 2009 09:37
Hned jsem to zkusila, jen maso z kuřecích stehen na cibuli s kořením a bylinkami, neměla jsem ani slaninu. Bylo to naprosto vynikající, díky moc za báječný tip!
jana Janečková
|20. 11. 2006 19:28
dělám něco podobného, vepřové maso ,vepřová játra, kousek uzeného na kostičky, libový párek a cibuli na kolečka, koření , sůl. pepř, sádlo a trochu podlít a upéci. Moc dobré.
Alena Hanusová
|20. 11. 2006 12:24
Také dělám ražniči "pro lenochy" a ještě dávám libový párek nakrájený na kolečka. Tchyně přidává papriku nebo kapii na obdélníčky a to je taky dobrota.
Jaroslava Oumarová
|20. 11. 2006 12:11
Maruš, to tady naštěstí není důležité, čí je to nápad. Důležité je ho správně aplikovat a při úspěchu poslat dál, taky to tak dělám:-))
Maruš
|20. 11. 2006 11:34
P.Jaroslavo,bezva nápad,ale není z mé hlavy,taky jsem to někde viděla,nebo četla,tak to jen předávám dále,ale v té remosce jsem to vyzkoušela a bylo to dobré.
Jaroslava Oumarová
|20. 11. 2006 10:42
Maruš, to je bezva nápad:-))
Maruš
|20. 11. 2006 10:14
Nedávno jsem dělala ražniči v remosce.Do největší jehly co mám jsem dala tenký motouz a vše navlékla a stočila do spirály.Po upečení stačí nastříhat :-) porce.Šlo to rychleji než napichovat na špejle,ale tady je to bleskovka.