• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuřecí rarášci
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí rarášci

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí rarášci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 2
      ks vejce
    • 1
      dl pivo - černé
    • 1
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce sojová omáčka 1-2
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice do hladce vymíchané omáčky ze 2 vajec, černého piva, lžíce hořčice, sojové omáčky, hladké mouky a solamylu. Maso nabíráme po kouskách lžící i s omáčnou a dáváme na rozpálený olej. Pečeme do růžova po obou stranách.
2
Příloha: brambory, bramborová kaše, hranolky a zeleninová obloha dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci (placičky) z lesních hub

Rarášci (placičky) z lesních hub

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Kuřecí penne romana

Kuřecí penne romana

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • El Barto | 19. 2. 2017 11:34

    :-) Správného názvu se člověk nejspíš nedopátrá...z mládí si pamatuji, že se toto jídlo jmenovalo Písečtí rarášci. Klatovy a Písek, nejspíš to bude někde mezi, ale co si budem povídat na talíři to vypadá stejně :-! ;-)

  • Ružka | 8. 5. 2015 07:54

    jsem po dlouhé době na těchto stránkách. Recept znám a dělám - je výborný. Reaguji pouze na to , jak se vždy najde nějaký "nimra", který se začne místo chuti receptu , paplat v kravinách typu název. Důležité je, že recept má ohlas a tzv. se uchytí. Myslím, že díky těmto lidem se dožijeme i autorství kolovaných receptů a budeme za ně platit. Věřte tomu, je doba, že se platí za vše, tak proč ne i za DOBROU CHUŤ. :-D

  • veronika | 9. 10. 2013 11:56

    Tak masíčko je vynikající, děkuji za receptík. Budem dělat častěji ;-)

  • Mirka | 17. 9. 2012 11:55

    Nechutná vám to,sto lidí,sto chutí.Ale ,že by patřilo mezi nejhorší,je nesmysl.Máte ráda řízek?Nebo naložené maso na gril?Neliší se od tohohle

  • Alena | 17. 9. 2012 11:53

    Milá paní,to je základ,jak udělat těstíčko a na vás je pak,jak to máte rádi ochucené,trochu fantazie.Je to dobré,každému chutná něco jiného,ale kdo má rád maso,tak si myslím,že je to vynikající a nedá se na tom nic zkazit. ;-)

  • Skapka | 20. 11. 2010 15:19

    tak to asi neumite ochutit uz pred smazenin.

  • Jana Vlasáková | 28. 11. 2008 17:36

    mám to vyzkoušené podobně (od Bohdalky) - těsto: á 2 lžíce - vejce (rozšlehat v misce), obyč.hořčice, sojovky, solamylu a 3 lžíce hl.mouky, 1 dcl piva, sůl, pepř - maso nakrájíme a naložíme přes noc, druhý den vyndaváme rukama z mísy a smažíme! Je to výborné i zde dávám za 1!

  • Lol@ | 10. 10. 2007 16:36

    Moc se omlouvám, vím, že se o jídle nikdy neříká fuj, ale v tomto případě pravda není daleko. Prostě horší jídlo sem nikdy nejedla.Otec se zhrozil, mega dochucoval aby to měla vůbec nějakou chuť. Nehodnotím, ale dala bych 4 a to z milosti.

  • Lenka | 21. 2. 2007 19:05

    Masíčko je vynikající a jak hezky vonělo tím pivem,fakt lahodná ňamka..

  • Věra | 25. 8. 2006 14:53

    Super díky ta tip :-)) mám filé v mrazáku tak vyzkouším

  • Jana Kutačová | 22. 8. 2006 10:45

    Věrko: to těstíčko je vynikající a ty ryby taky neměly chybu.Měla jsem návštěvu a oni ví,že jsem blázen do vaření,tak jen čekali co přinesu na stůl.Já jsem si říkala,že dát každémurybu na stůl je nesmysl,tak jsem to filé rozkrájela na proužky a vytvořila tak rybí jednohubky.Každý kousek jsem obalila v těstíčku,předtím posolila a kápla citrónek a nemělo to chybu.manžel se trochu vzpouzel,že to nebude dobré,ale olizoval se taky.Z 5 ryb jsem měla asi 15 jednohubek a byla to celkem vítaná změna.Jinak jsem ještě dvě filátka naložila do směsi (kterou jsem tadynedávno přidala pod názvem"Marináda nejen na ryby") a opět jsem se ujistila,že je výborná.Stojí to za vyzkoušení :o))

  • Věra | 21. 8. 2006 13:11

    P. Kutačová jak dopadly raráky z filé ? Ráda bych věděla, zda se pokus zdařil a jaká byla úspěšnost ?!

  • Ivana Křížanová | 18. 8. 2006 09:02

    Vynikající, ztratila jsem recept ze školy a tento je také výborný. My máme rádi česnek, takže jsem ho přidala. Dávávám za 1.

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 21:07

    Napadlo mě do tohoto těstíčka naložit rybí filé.Trochu mi toho těstíčka zůstalo,zítra ryby nasolím,pocitrónkuju,osmažím a napíšu jestli se to dalo baštit.Osobně si myslím,že ani toto spojení by nemuselo být špatné.:o)

  • Jana Kutačová | 14. 8. 2006 21:03

    Dnes jsem manželovi připravila tento pokrm k večeři a odměna byla sladká...Mlaskal a neustále něco blábolil o"božstvu".:o)Přidala jsem navíc jen trochu chilli koření a lžíci Klasiku,osmahla k tomu včerejší vařené brambory,talíř ozdobila rajčátky a kvašáky,nabídla Ostravar a bylo to...Vynikající,rychlé a chutné papání.Díky za recept.:o)

  • Broučina | 7. 7. 2006 13:45

    Udělala jsem je s rýží a moc nám chutnalo.

  • Honza | 15. 1. 2006 23:37

    Souhlasím s tím, že je to výborné. Rarášky miluji. Ještě lepší je, když do těstíčka propasírujete 1-2 stroužky česneku. Má to pak navinulejší chuť

  • Sisi | 26. 10. 2005 06:39

    Fakt výborný,můžeme potvrdit!Čím déle je necháme naložené,tím jsou lepší.

  • Dáša Holubcová | 14. 2. 2005 15:53

    Je mi taky jedno jak se recept jmenuje, hlavně že nám doma moc chutnal. Děkujem za dobroučký recept

  • Anna | 14. 10. 2004 23:36

    Tento recept jsem rovnez prevzala pod nazvem Kureci rarasci a je mi jedno, jak se tato specialitka nazyva hlavne, ze je to dobra pochoutka. Doporucuji., recepis jsem si dokonce vzala i do USA.

  • Květa Dostálová | 20. 6. 2004 19:49

    Těstíčko se mi zdálo akorát, pěkně se maso opeklo, vynikající

  • danka | 18. 6. 2004 13:42

    výborné

  • lala | 16. 6. 2004 10:04

    Ono to těstíčko má být řidší.

  • Stáňa Nová | 12. 6. 2004 16:45

    Chutnalo to, ale těstíčko se mi zdálo řídké a dost stékalo, asi jsem to nějak popletla, ještě jsem ho zahustila dalším Solamylem

  • Josef Senohrábek | 12. 6. 2004 15:18

    Pod převzatý recept by bylo dobré dopsat kromě toho,kdo jej napsal i to,že je převzatý,a nebo z jakého je zdroje.Správně tento recept pojmenovala misa.

  • misa | 25. 5. 2004 11:09

    Správný název tohoto receptu je Klatovské rarášky. Doporučuji všem.

  • Anonym | 27. 3. 2004 23:22

    velmi chutne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice Kuřecí maso Pepř mletý Pivo - černé Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

70
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
33
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
30
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
27
Přírodní vepřové maso
Přírodní vepřové maso
25
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí rarášci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact