plechovka
sekaná rajčata
v konzervě, či drcená rajčata
1
lžíce
strouhaný křen
záleží dle chuti
1
lžíce
sůl
1
lžička
pepř mletý
3
lžíce
olej
2
lžička
chilli
záleží na chuti a na tom jak je silné
1
kelímek
zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Mezitím zpěníme na másle a oleji cibulku a poté přidáme maso.Když se zatáhne ze všech stran a chytí barvu, přilijeme rajčata(drcená či krájená) v konzervě a podusíme do měkka(cca 25min).Dochutíme křenem, chilli,solí a pepřem.Záleží na chuti-já osobně volím lehce pikantnější variantu. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ale už jenom krátce prohřejeme.Tato směs je vhodná k rýži, těstovinám nebo jen tak s chlebem.