Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme maso a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Je nemožné udělat ze 2dl smetany omáčku na tři porce tak, jak je to na obrázku. Obzvlášť s knedlíkem je to hodně suché.
Vladimír Vávra
|21. 4. 2007 12:10
Udělal jsem to s těstovinymi a oba jsme si s přítelkyní pochutnali. Použil jsem směs žampionů, hlívy a lišek. Dávám jedna.
Irena
|22. 5. 2006 20:49
Doporucuji, jemne chuti, hlavne rychle a jednoduche. Opravdu pouzijte hodne hub a nezapomente na zaver pridat citronovou stavu, dotvori tu spravnou chut!
Anonym
|27. 1. 2006 18:15
Nic moc,špenát moc nemusíme... P.
Airan Novakova
|12. 6. 2005 12:26
Ragu vrele doporucuji, moje dvera pridava ke konci do omacky jeste spenatove listy, vypada to hezky na pohled. Je to dobrota!
Airan Novakova
|11. 6. 2005 17:28
Tohle ragu doporucuji, lze udelat i s veprovym masem. Moje dcera dava do omacky jeste par lusty spenatu, vypada to na pohled moc hezky.My radi smetanove omacky, pusobi dobre na zaludek a kupudivu nedrazdi ani zlucnik:-)) Hlavne skoro zadne koreni!