1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může být i česnek, nechat cca 2 hod (může být i přes noc) marinovat.
2
2. Namarinovaná kuřecí prsa osolit, udělat v nich užším nožem tunýlek a plnit sušenými rajčaty a mozzarelou, naplněná prsa opékat na lžíci olivového oleje, mezitím si předehřát trobu na gril na 240 stupňů, opečená prsa vložit do pekáčku pokapaného olivovým olejem a péct cca 15-20 minut.
3
3. Mezitím na másle (lžička) opéct cca 150 g dýně, pak zalít cca 300 ml vývaru a dusit do měkka, rozmixovat, případně přisolit, opepřit a doředit dle chutí smetanou - a dýňová omáčka je hotová, možno na závěr vychutit lžičkou másla - omáčka se vyhladí, měla by mít trošku hustší konzistenci.
4
4. Rizoto - cibuli nakrájet na drobno a dát na olivovém oleji zesklovatět, zbytek dýně nakrájet na úzké nudličky a restovat s cibulkou, pak přidat rýži, restovat cca 2 min. než se rýže obalí olejem, pak zalít bílým vínem, které necháme vyvařit, pak zalévat postupně po částech vývarem a stále míchat, postup opakovat do změknutí rýže (dýně musí být opravdu na úzké nudličky, aby změkla ve stejnou dobu jako rýže), na závěr přisolit, opepřit, přidat parmezán nebo grana padano a cca lžíci másla na zahuštění.