koření na kuře
nebo sušený česnek, drcený kmín, sladká paprika, pepř
8
ks
čerstvé žampiony
dle velikosti 6 -
4
ks
jarní cibulka
sojová omáčka
solamyl (bramborový škrob)
nemusí být
olej
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve smažíme stranu s kůží, pak otáčíme. Po osmažení prsa vyndáme, uchováme v teple. Do pánve po prsíčkách vhodíme na plátky pokrájené žampiony a na kolečka pokrájenou cibulku. Ze dvou až třech cibulek použijeme i zelenou nať, trochu čerstvé natě si můžeme ponechat na posypání hotového pokrmu. Žampiony s cibulkou smažíme zprudka, za občasného promíchání do změknutí. Na závěr smažení je ochutíme trochou sojové omáčky nebo jen solí a pepřem, případně můžeme použít i trochu koření na kuře - kdo jak chce a má rád.
2
V této fázi už můžeme podávat prsíčka se žampiony s bramborovou přílohou (brambory, kaše, hranolky...)
3
Pokud máme rádi minutky šťavnatější, rozmícháme si v půl decilitru vody polovinu lžičky solamylu a tím zalijeme žampiony za stálého míchání, které krátce provaříme. Dle potřeby případně přidáme ještě maličko vody a necháme probublat. Tím se nám vytvoří jakýsi žampionový sos, který nezapomeneme pochopitelně také dochutit.