Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní řízek). Po osmažení dáme do zapékací misky, postrouháme nivou, na každé prsíčko s nivou dáme polovinu broskve a opět postouháme, tentokrát eidamem. Zalijeme olejem, na kterém jsme smažili kuřecí prsíčka (cca 4-5 lžic) a přidáme šťávu z kompotovaných broskví (cca 6 lžic). Dáme do rozpálené trouby (220 °C) asi na 10 minut.
Bylo to úžasné,opekla jsem brambory...jen jsem ten eidam nestrouhala a polozila cely platek,ale srouhany si myslím že by dělal lepší dojem jinak na jedničku
Jana Řezníčková
|23. 2. 2009 10:23
Tak jsme si v neděli moc pochutnali ! Výborné! A udělala jsem hned na dva dny. Dneska ještě přidáme nastrouhaný sýr a opečeme plátky brambor a zase si moc pochutnáme! Dáváme velkou jedničku !!
Jana Řezníčková
|18. 2. 2009 15:02
Lenko, chystám se na tento recept v neděli. už mám na lístečku napsáno, že musím koupit ty sýry. Ostatní mám doma. Tak už se těším a určitě dám po neděli vědět.
Lenka Růžičková
|17. 2. 2009 14:54
Tak až vyzkoušíte, dejte určitě vědět, jak vám chutnalo. My tento recept máme snad každých 14 dní. Je to mňamka!!!
Jana Řezníčková
|16. 2. 2009 14:39
tohle musí být dobrota, určitě vyzkoušíme některou neděli. díky za recept!
ladislava staffenová
|15. 2. 2009 14:12
Zkuste kombinaci broskev - ananas - mandarinka -nemáchybu a je to další varianta ;-)