Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme zprudka na pánvi na trošce oleje. Dáme stranou, aby trochu vychladly. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a v téže pánvi spolu se solí a špetkou meltého kmínu orestujeme. Necháme trochu prochladnout a vmícháme nastrouhaný sýr.
2
Listové těsto rozválíme a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý čtverec dáme kupičku žampionů se sýrem, na to opečená kuřecí prsíčka a zabalíme. Prsíčka ani žampiony nesmí být horké, jinak se těsto roztéká a nejde zabalit. Zabalené vkládáme do lehce vymaštěného pekáčku švem dolů, potřeme vejcem a upečeme dozlatova.
3
Pro nenasyty podáváme s bramborem pomaštěným máslem, jinak je dobré i jen se zeleninovým salátem. Salát je dobře volit spíše méně kořeněný, aby vynikla chuť masa s přísadami.
Nejdřív jsem si říkala, že je tam to listové těsto víceméně zbytečné, ale není, dodává tomu jídlu takový zvláštní šmrnc...Doporučuji všem!
Miroslava Severová
|24. 3. 2009 07:31
Tak jak píše Vlaďka už v roce 2006 mám i já v lednici listové těsto,prsíčka i žampiony. Bude v sobotu k večeři , jen se zeleninou.Jen mám jednu připomínku - také jsem vždy žampiony loupala, pak jsem se někde dočetla, že právě v té šlupce je nejvíce vitamínů, tak, že žampiony jen omývám - neloupu !!
Eva P.
|13. 12. 2008 16:00
Moc dobré ! Variant je urcite mnoho. Ja tentokrat pridala kousicek zluté a cervené kapie. A pro sve nenasyty delala s bramborovou kasi, ale v lete jen se salatem to bude skvela vecere.
Eva J.
|29. 11. 2008 13:31
Vyzkoušeno, spapáno, vynikající... akorát náplň jsem trošičku pozměnila, místo žampionů tam padl pórek a místo eidamu gouda. Ale obměn by se určitě našlo moc a všechny budou dobré. Díky za nápad :)
Jitka Bublová
|6. 12. 2006 10:55
Slávko, děkuji za pochvalu, moc mě těší. U nás toto jídlo patří k oblíbeným, ale že se vyzkouší přímo v restauraci, to mě ani nenapadlo.
Slávka
|27. 10. 2006 22:22
Dnes sme tento recept dali v reštaurácii na jedálny lístok za prijateľnú cenu a za 1/2 hodiny bol vypredaný.Bol vynikajúci
petra Netrvalova
|8. 3. 2006 15:44
Opravdu dobré jídlo a docela rychlé. Jako sobotní oběd vynikající.
Jan Melecký
|6. 2. 2006 16:07
Vynikající, další recept, kterým jsem obohatila nedělní oběd a všichni mě chválili-moje rodina uznává z masa pouze kuřecí prsa.
Vlaďka
|30. 1. 2006 07:33
Takže jsem o víkendu vyzkoušela a můžu všemdoporučit. Opravdu moc dobré!!!!!
Vlaďka
|27. 1. 2006 11:19
Kdo to tuší že právě na víkend mám doma v lednici kuřecí prsa, listové těsto a žampiony a nevímco vařit? Díky za inspiraci