• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžíce zavařenina 1-2
    • 6
      pepř celý
    • 1
      lžíce tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      cibule
    • 6
      ks nové koření
    • máslo nebo olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso můžeme vyndat, abychom cibuli lépe opekli). Podlijeme vodou, odvaříme výpek, vložíme maso a chvíli dusíme.
2
Poté maso znovu vyndáme společně s kořením, šťávu vydusíme, přidáme lžíci hladké mouky a zavařeninu. Rozmícháme, podlijme vodou, necháme chvíli povařit a přidáme kysanou smetanu. (Šťávu lze též přecedit a pak zahustit smetanou rozmíchanou s moukou). Vložíme prsíčka a necháme chvíli táhnout.
3
Podáváme s těstovinami nebo s noky, například s následujícími: mléko svaříme, přidáme máslo, sůl, vmícháme mouku a chvíli odpalujeme, až je těsto lesklé a nelepí se. Necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků. Dvěmi lžícemi formujeme noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Vaříme při mírném varu cca 6 minut. Nezapíjíme pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 1. 2008 17:23

    Kateřino, myslím, že tím nic nezkazíte. Jen to bude možná malinko sladčí, záleží také na pikantnosti zavařeniny.

  • Kateřina Dvořáková | 18. 1. 2008 15:03

    Chci se zeptat - je lepší zde opravdu kysaná smetana, nebo můžu použít normální 12% na vaření (šlehačku)?

  • Di | 20. 3. 2007 09:04

    To jsem ráda. Recept byl otištěn v časopise Mana (dnes Albert) z roku 1996. Dlouho jsem se chystala na realizaci, ale došlo k ní až tuto neděli. Určitě bude repete. A abych byla spravedlivá, byl to čtenářský recept blonďaté slečny MartinyJanáčkové z Jihlavy. dnes už se určitě jmenuje jinak. Byla ba to ale legrace, kdyby navštěvovala tyto stránky!

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:33

    Už vím, co budu vařit za měsíc dceři k patnáctinám :-)) Mám dobrou zkušenost s višňovou marmeládou z Lidla, ta nám chutná.

  • Di | 19. 3. 2007 20:02

    Myslím, že by se hodila i rybízová marmeláda, můj muž zase vidí dobře brusinky. Já to včera vyzkoušela poprvé a pochutnali jsme si. Před chvílí jsme dorazili zbytky a bylo to ještě lepší.

  • Anonym | 19. 3. 2007 19:39

    To je fakt jak kdo má chuť : se zelím ...s šípkovou, se zelím...s šípkovou, se zelím.....

  • Anonym | 19. 3. 2007 17:29

    No jak kdo má chuť, já ke kuřeti na divoko udělala červené zelí ...

  • barča | 19. 3. 2007 16:42

    To musí být dobrůtka, protožé jakékoliv maso v kombinaci s višňovou marmeládou je výborné. Něco podobného znám a patří k oblíbenému a návštěvami chválenému receptu. Možná bych se nebála dát té zavařeniny i trochu víc.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:41

    teda už to vidím na talíři :o)a ty noky k tomu jééé.Mám domací ale třešnovou tak snad tím moc nezkazím.Udělám a dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kuřecí prsa Máslo Nové koření Pepř celý Tymián Zakysaná smetana Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

237
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Francouzský dresing
Francouzský dresing
28
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
23
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact