• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžíce zavařenina 1-2
    • 6
      pepř celý
    • 1
      lžíce tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      cibule
    • 6
      ks nové koření
    • máslo nebo olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso můžeme vyndat, abychom cibuli lépe opekli). Podlijeme vodou, odvaříme výpek, vložíme maso a chvíli dusíme.
2
Poté maso znovu vyndáme společně s kořením, šťávu vydusíme, přidáme lžíci hladké mouky a zavařeninu. Rozmícháme, podlijme vodou, necháme chvíli povařit a přidáme kysanou smetanu. (Šťávu lze též přecedit a pak zahustit smetanou rozmíchanou s moukou). Vložíme prsíčka a necháme chvíli táhnout.
3
Podáváme s těstovinami nebo s noky, například s následujícími: mléko svaříme, přidáme máslo, sůl, vmícháme mouku a chvíli odpalujeme, až je těsto lesklé a nelepí se. Necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků. Dvěmi lžícemi formujeme noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Vaříme při mírném varu cca 6 minut. Nezapíjíme pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 1. 2008 17:23

    Kateřino, myslím, že tím nic nezkazíte. Jen to bude možná malinko sladčí, záleží také na pikantnosti zavařeniny.

  • Kateřina Dvořáková | 18. 1. 2008 15:03

    Chci se zeptat - je lepší zde opravdu kysaná smetana, nebo můžu použít normální 12% na vaření (šlehačku)?

  • Di | 20. 3. 2007 09:04

    To jsem ráda. Recept byl otištěn v časopise Mana (dnes Albert) z roku 1996. Dlouho jsem se chystala na realizaci, ale došlo k ní až tuto neděli. Určitě bude repete. A abych byla spravedlivá, byl to čtenářský recept blonďaté slečny MartinyJanáčkové z Jihlavy. dnes už se určitě jmenuje jinak. Byla ba to ale legrace, kdyby navštěvovala tyto stránky!

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:33

    Už vím, co budu vařit za měsíc dceři k patnáctinám :-)) Mám dobrou zkušenost s višňovou marmeládou z Lidla, ta nám chutná.

  • Di | 19. 3. 2007 20:02

    Myslím, že by se hodila i rybízová marmeláda, můj muž zase vidí dobře brusinky. Já to včera vyzkoušela poprvé a pochutnali jsme si. Před chvílí jsme dorazili zbytky a bylo to ještě lepší.

  • Anonym | 19. 3. 2007 19:39

    To je fakt jak kdo má chuť : se zelím ...s šípkovou, se zelím...s šípkovou, se zelím.....

  • Anonym | 19. 3. 2007 17:29

    No jak kdo má chuť, já ke kuřeti na divoko udělala červené zelí ...

  • barča | 19. 3. 2007 16:42

    To musí být dobrůtka, protožé jakékoliv maso v kombinaci s višňovou marmeládou je výborné. Něco podobného znám a patří k oblíbenému a návštěvami chválenému receptu. Možná bych se nebála dát té zavařeniny i trochu víc.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:41

    teda už to vidím na talíři :o)a ty noky k tomu jééé.Mám domací ale třešnovou tak snad tím moc nezkazím.Udělám a dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kuřecí prsa Máslo Nové koření Pepř celý Tymián Zakysaná smetana Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Jablková roláda

Jablková roláda

Indiánky

Indiánky

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

Banánová espuma v čokoládové…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

146
Máslové řízky
Máslové řízky
137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
132
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
124
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
49
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact