• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžíce zavařenina 1-2
    • 6
      pepř celý
    • 1
      lžíce tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      cibule
    • 6
      ks nové koření
    • máslo nebo olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Prsíčka lehce naklepeme a opečeme na tuku. Během opékání osolíme, posypeme tymiánem a přidáme ostatní koření. Ke konci vložíme kostičky cibule (maso můžeme vyndat, abychom cibuli lépe opekli). Podlijeme vodou, odvaříme výpek, vložíme maso a chvíli dusíme.
2
Poté maso znovu vyndáme společně s kořením, šťávu vydusíme, přidáme lžíci hladké mouky a zavařeninu. Rozmícháme, podlijme vodou, necháme chvíli povařit a přidáme kysanou smetanu. (Šťávu lze též přecedit a pak zahustit smetanou rozmíchanou s moukou). Vložíme prsíčka a necháme chvíli táhnout.
3
Podáváme s těstovinami nebo s noky, například s následujícími: mléko svaříme, přidáme máslo, sůl, vmícháme mouku a chvíli odpalujeme, až je těsto lesklé a nelepí se. Necháme trochu vychladnout, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků. Dvěmi lžícemi formujeme noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Vaříme při mírném varu cca 6 minut. Nezapíjíme pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 1. 2008 17:23

    Kateřino, myslím, že tím nic nezkazíte. Jen to bude možná malinko sladčí, záleží také na pikantnosti zavařeniny.

  • Kateřina Dvořáková | 18. 1. 2008 15:03

    Chci se zeptat - je lepší zde opravdu kysaná smetana, nebo můžu použít normální 12% na vaření (šlehačku)?

  • Di | 20. 3. 2007 09:04

    To jsem ráda. Recept byl otištěn v časopise Mana (dnes Albert) z roku 1996. Dlouho jsem se chystala na realizaci, ale došlo k ní až tuto neděli. Určitě bude repete. A abych byla spravedlivá, byl to čtenářský recept blonďaté slečny MartinyJanáčkové z Jihlavy. dnes už se určitě jmenuje jinak. Byla ba to ale legrace, kdyby navštěvovala tyto stránky!

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:33

    Už vím, co budu vařit za měsíc dceři k patnáctinám :-)) Mám dobrou zkušenost s višňovou marmeládou z Lidla, ta nám chutná.

  • Di | 19. 3. 2007 20:02

    Myslím, že by se hodila i rybízová marmeláda, můj muž zase vidí dobře brusinky. Já to včera vyzkoušela poprvé a pochutnali jsme si. Před chvílí jsme dorazili zbytky a bylo to ještě lepší.

  • Anonym | 19. 3. 2007 19:39

    To je fakt jak kdo má chuť : se zelím ...s šípkovou, se zelím...s šípkovou, se zelím.....

  • Anonym | 19. 3. 2007 17:29

    No jak kdo má chuť, já ke kuřeti na divoko udělala červené zelí ...

  • barča | 19. 3. 2007 16:42

    To musí být dobrůtka, protožé jakékoliv maso v kombinaci s višňovou marmeládou je výborné. Něco podobného znám a patří k oblíbenému a návštěvami chválenému receptu. Možná bych se nebála dát té zavařeniny i trochu víc.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:41

    teda už to vidím na talíři :o)a ty noky k tomu jééé.Mám domací ale třešnovou tak snad tím moc nezkazím.Udělám a dám vědět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Kuřecí prsa Máslo Nové koření Pepř celý Tymián Zakysaná smetana Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
36
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsíčka na divoko s višňovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact