Kuřecí prsíčka lehce naklepeme. Karotku očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme červeným vínem a olejem, přidáme sůl, koření a česnek nakrájený na plátky. Směs krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak prsíčka vložíme do marinády a necháme na chladném místě asi 8 hodin odležet. Poté maso vyjmeme a marinádu přecedíme.
2
Slaninu nakrájíme na proužky, očištěné cibulky přepůlíme. Slaninu, cibulky a maso krátce orestujeme. Potom zalijeme trochou marinády a pod pokličkou dusíme doměkka. Ve zbylé marinádě rozetřeme dohladka solamyl. Asi po 20 minutách přidáme pokrájené žampiony a zalijeme je marinádou se solamylem. Prsíčka upravíme na míse a ozodobíme petrželkou a proužky červené papriky. Podáváme s rýží.
Velice výborné, lehké, chuťově vyvážené, rozhodně zopakuji a samozřejmě všem doporučuji ;-)
Anonym
|9. 3. 2007 13:01
Skusila jsem tento recept a moooooc se oblíbil tak ho třikrát do měsíce dělám, děti i mům manžel si ho oblíbil. Máte další recepty??? Spozdravem A.R.
Liliana
|5. 3. 2007 16:31
Ty jo...učím se vařit a všem to šmakovalo..včetně mého vybíravého bráchy:o) doporučuju:-)
Haweky
|1. 3. 2007 13:28
..už vím co udělám k obědu v neděli, vypadá to skvěle a určitě to bude i báječně chutnat
Petr
|28. 2. 2007 16:59
rozhodně vyzkouším, vypadá to skvěle
Dášenka
|25. 2. 2007 00:49
no... je mi 16 a ucim se varit... a tento recept neni prilis slozity a presto nevypada nijak jednoduse jako treba krupicova kase=) prestoze na tom s varenim zatim nejsem moc dobre, vsem to chutnalo=) vrele doporucuji
Jan Nemec
|19. 2. 2007 15:05
je mi sice jenom 14 let, ae vyzkouším to, jako překvapení pro rodiče.:-)))