Plátky masa osolíme, opepříme, rychle opečeme z obou stran a potom pomalu dusíme do měkka. Šťávu z kompotu povaříme s trochou cukru a skořice, přidáme v troše vody rozmíchaný solamyl a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme vypeckované višně, ochutíme griotkou a prohřejeme. Maso podáváme přelité omáčkou s opékanými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|10. 7. 2006 16:26
Nemusíte dochucovať griotkou, alebo ak máte, môžte pridať na dochutenie lyžičku čerešňového džemu.
Lenka
|10. 7. 2006 13:55
Prosím Vás, dá se ta griotka nahradit něčím nealkoholickým?
ELA
|22. 6. 2006 15:41
Právě jsem ochutnala v Belgii, ovšem z třešní. Kuchař do omáčky přidal ještě nakrájenou čerstvou hrušku a maso podával studené jako nářez. Opravdu neobvyklá, ale výborná chuť!