Za mě vynikající akorát jsem vynechala podravku a česnek :) mohu doporučit
jednoduche a vynikajici :-*
Parada konecne neco dobreho co zvladne kazda zena :-D
Skvělé. Chutnalo nám to
Tohle je osvědčená klasika, když máte na vaření jen pár minutek a obrovský hlad, protože je to hodně syté. K omáčce vařím těstoviny, ty jsou nejmíň pracný:o)
tento recept dělám u nás doma již pěkně dlouho a všichni se vždy oblizují
No tak se na ně dnes chystám u uvidíme.Doufám že to bude chutnat .
dobrý recept.tak jsme zvedavi jak nám bude chutnat.
Velice mi chutnalo. Jako přílohu jsem udělala jen vařené brambory, ale i tak jsem si pochutnala. Škoda jen, že to nechutnalo ostatním v rodině, ale oni Nivu nemají vůbec rádi. Takže radím, komu Niva nechutná, tak v tomto receptu si ji určitě nezamiluje.
dneska jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo moc dobré :)Nivy jsme dali jen polovinu, protože jsme byli na to jen my dva, ale i tak nám moc chutnalo :) Dávam za 1 :D
Vypadá to skvěle.Zítr se o to pokusím a napíšu.Jirka
Vynikajicí...dnes jsme to s přítelem uvařili jako první oběd pro rodiče a můžeme jen doporučit. S trochou vlastní kulinářské fantazie (petrželka a koření) jsme dosáhli vážně pochoutky. Vřele doporučujemeP.S.:abyste si ideálně vychutnali, domluvte si předem, že nádobí bude mýt strávníci a ne kuchaři :-))
Omáčka jen ze smetany a nivy je "chudá" - vynikající je k těmto dvěma ingrediencím přidat trošku másla, granulovanou jíšku, jakékoli oblíbené koření, trošku nasekané petrželky a ještě špetku cukru a pár kapek citronu - nemá chybu.
Zdravím, je to moc dobrý rychlý a jednoduchý recept :-D Místo Nivy jsem použila Mozzarellu - takže je vhodný i pro kojící matky :-D))) Díky za tip.
Já to dělám už poměrně dlouho a chutná to i mým mlsným vnukům. Jako přílohu volím těstoviny a je to vynikající.
Není zbytečné to maso dusit? Stačí, když se opeče a je to...
Já jsem do toho přidala ještě trošku podušených hub a malinko mouky na zahuštění a bylo to vynikající. Musela jsem dělat 2 várky, ta první byla hned pryč. mňam mňam
moc dobré,jsem si pochutnali.mnamka...
Bylo to vynikajici, dekuji za recept!
výnikající díky
Zkusil jsem překvapit přátelé a skutečně-jednoduché a chutné. Doporučuji všem.
Tak o tomto jídle prohlašuje můj muž, že je nejlepší, jaké kdy jedl. Opravdu nám to moc chutná, jen je možná zbytečné dávat strouhaný sýr, smetánka se může trochu připéci. Bohatě postačí Niva. Jako přílohu máme nejraději americké brambory nebo krokety. Je to mňamka a když se zapije vínkem, tak neznáme nic lepšího:-)
Udělala jsem to v sobotu na oběd...super...jednoduché...rychlé...vynikající...1*
velmi vynikající..chutnéé..prostě mňamka..díky za ten recept..rozšířil má nej jídla..
dělám to i se šunkou a je to výborné na penne těstoviny
Vynikajici a jednoduche jidlo, doporucuji vsem, kteri si potrebuji udobrit partnera.
Já osobně toto dělám tak, že normálně osmahnu okořeněné kuřecí plátky v né moc velkém množství oleje. Poté vyjmu plátky a do té samé pánve naleju smetanu a ohřeju. Poté nasypu nivu a nechám rozpustit. Nakonec nastrouhám trochu muškátového oříšku. Každopádně je to vážně luxusní a jednoduchý recept.
jdu do toho kdyz to kazdy tak chvalite.
zajímaví recept ale stejne furt nevim co uvařit v sobotu.....
A nemohl by jsi Petre ten recept tedy doplnit?!;-) Dík!
Měli jsme to k obědu.Nic lepšího jsem opravdu nejedla...!Nemá to chybu!Mockrát Děkuji
Dnes jsem delala k obedu,bylo to super.
Kdo mi tento recept ukradl a ještě bez poloviny přísad - ať mu odejdou chuťové buňky !!!!
koncert........a to pivo k tomu:-))
Pritelkyne mi to udelala s bazalkou. A ted? Jim rybicky v oleji ;-)
Je to dobré.ale příliš hutné.Vynechala bych podravku i česnek a podle nás by té nivy mohlo být méně.Ale jinak vcelku chutné.
Díky za zajímavý recept. Bylo to perfektní. Moc nám to chutnalo.
Přiznám se, že na mě až dost pikantní, ale doma nevšední úspěch u mužské části osazenstva. Díky
Zajímavé a dobré
Špica
Já dělám podobný recept,ale všechno na jedné pánvičce,cibulka,maso na kostičky,pak žampiony,zalít smetanou a přisypat nastrouhanou nivu.Důležité je čína koření,které koupíte v obchodě.Je to tak akorát pikantní,néé moc pálivé,ale chutné:-)
velice nam tento pokrm chutnal,mohu doporucit vsem,jsem ve vareni zacatecnik a proto jsem velice ocenila jednoduchost a rychlost pripravy
Tento pokrm mám moc rád , ale pokud mohu doporučit okořeňte maso také tymiánem a nešiďte se nějakým olejem , ale osmahněte maso na másle , sýrovou omáčku připravte v omastku co zbyde po dodělání masa
Dělala jsem to včera,jenom jsem to maso naložila den předem dod oleje a koření s česnekem.Bylo to výborný.Moc to všem chutnalo.Díky za nápad aradu.
docela dobre
Dělám bez smetany a česneku, aby to bylo lépe stravitelné a můžu potvrdit výborné.
Něco podobného dělám už dlouho, akorát do omáčky přidávám provensálské bylinky a maso nakonec dám dodělat do omáčky. Občas udělám závitky které plním šunkou nebo poličanem a nivou vše podávám s brambory nebo rýží. Všem to moc chuná.
Udělala jsem omáčku podle paní Míly, byla moc dobrá, přidala jsem kysanou smetanu a trochu mléka, žampiony - hlavně to chutnalo v rodině chlapům, protože je to takové hodně pikantní.Ale moc dobré! A maso jsem si připravila předem, nemusí se ani dávat olej, nebylo vůbec suché. dobré i bez omáčky (česnekem jsem nepatrně potřela taky předem).
Je to fakt moc dobrý. Doporučuju okořenit maso steakovým kořením.
Já tuto omáčku dělám trochu jinak : na rozškvařenou kvalitní slaninu naliji smetanu, pak nastrouhám nivu, rozvařím dohladka, přidám česnek, ev. i žampiony, jindy zase sekané ořechy, jestliže ji použiji na těstoviny, tak je také dobrá posekaná bazalka, vyzkoušejte.
Byla to opravadu mňamka. Moc jsme si pochutnali, doporučuji vyzkoušet všem.
Vynikající.
Je to velice výborné. S přítelem jsme si velmi pochutnaly. Nivová omáčka mi zbyla, tak jsem jí večer ještě smíchala s uvařenými těstovinami, takže jsem měla z jednoho jídla oběd i večeři. Velice mně tento recept nadchl. Petra
Do bešamelu nasypu cokoli a jím s čímkoliv, velice originální ochutnejte
Nivovou omáčku dělám ze zakysané smetany. Nastrouhám Nivu a s trouchou vody ji dám do kastrůlku rozpustit, pak trochu opepřím a přidám zakysanou smetanu. Za stálého míchání nechám prohřát a je to hotové.
Něco podobného jsem vykouzlila k nedělnímu obědu, ale bez česneku.Opepřené řízky jsem naložila den předem do oleje, aby nebyly tak suché. A do omáčky jsem přidala sušenou pažitku. Pěkně to vypadalo a bylo to výborné.