• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa v nivové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí prsa v nivové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 47
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí prsa v nivové omáčce
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kuřecí maso prsa
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 300
      g sýr niva
    • 150
      g eidam sýr
    • podravka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou, přidáme rozetřený česnek a dusíme do měkka.
2
Do menšího hrnce vlijeme asi 1,5 dcl smetany, přivedeme k varu. Přisypeme na menší kousky rozdrobenou nivu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme přidat nastrouhaný eidam. A naopak, pokud sa zdá hustá přidáme ještě smetanu. Podáváme s hranolky, opékanými bramborami, bramborami pečenými v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Nivové placičky

Nivové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lovinka212 | 24. 1. 2019 14:22

    Za mě vynikající akorát jsem vynechala podravku a česnek :) mohu doporučit

  • renča | 5. 3. 2015 10:19

    jednoduche a vynikajici :-*

  • tomanuel | 27. 9. 2014 11:15

    Parada konecne neco dobreho co zvladne kazda zena :-D

  • poklipo | 4. 8. 2012 11:08

    Eidam už nedávám, niva dochutí i zahutí omáčku výborně.

  • Markéta Matoušová | 12. 5. 2010 15:58

    Skvělé. Chutnalo nám to

  • Tereza M. | 21. 11. 2006 16:48

    Tohle je osvědčená klasika, když máte na vaření jen pár minutek a obrovský hlad, protože je to hodně syté. K omáčce vařím těstoviny, ty jsou nejmíň pracný:o)

  • Anonym | 7. 9. 2006 10:06

    tento recept dělám u nás doma již pěkně dlouho a všichni se vždy oblizují

  • Tomáš Gába | 18. 8. 2006 10:49

    No tak se na ně dnes chystám u uvidíme.Doufám že to bude chutnat .

  • honza a radka chrudim | 5. 3. 2006 10:45

    dobrý recept.tak jsme zvedavi jak nám bude chutnat.

  • Martina S. | 24. 1. 2006 15:52

    Velice mi chutnalo. Jako přílohu jsem udělala jen vařené brambory, ale i tak jsem si pochutnala. Škoda jen, že to nechutnalo ostatním v rodině, ale oni Nivu nemají vůbec rádi. Takže radím, komu Niva nechutná, tak v tomto receptu si ji určitě nezamiluje.

  • Jiří Mlčoch | 18. 1. 2006 13:21

    dneska jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo moc dobré :)Nivy jsme dali jen polovinu, protože jsme byli na to jen my dva, ale i tak nám moc chutnalo :) Dávam za 1 :D

  • Jirka | 18. 1. 2006 11:11

    Vypadá to skvěle.Zítr se o to pokusím a napíšu.Jirka

  • Hela a Honzík | 7. 1. 2006 22:08

    Vynikajicí...dnes jsme to s přítelem uvařili jako první oběd pro rodiče a můžeme jen doporučit. S trochou vlastní kulinářské fantazie (petrželka a koření) jsme dosáhli vážně pochoutky. Vřele doporučujemeP.S.:abyste si ideálně vychutnali, domluvte si předem, že nádobí bude mýt strávníci a ne kuchaři :-))

  • DIANA | 25. 12. 2005 16:13

    Omáčka jen ze smetany a nivy je "chudá" - vynikající je k těmto dvěma ingrediencím přidat trošku másla, granulovanou jíšku, jakékoli oblíbené koření, trošku nasekané petrželky a ještě špetku cukru a pár kapek citronu - nemá chybu.

  • J. D. | 17. 12. 2005 14:15

    Zdravím, je to moc dobrý rychlý a jednoduchý recept :-D Místo Nivy jsem použila Mozzarellu - takže je vhodný i pro kojící matky :-D))) Díky za tip.

  • Věra | 16. 12. 2005 11:13

    Já to dělám už poměrně dlouho a chutná to i mým mlsným vnukům. Jako přílohu volím těstoviny a je to vynikající.

  • Anonym | 14. 12. 2005 10:06

    Není zbytečné to maso dusit? Stačí, když se opeče a je to...

  • Tereza | 7. 12. 2005 12:32

    Já jsem do toho přidala ještě trošku podušených hub a malinko mouky na zahuštění a bylo to vynikající. Musela jsem dělat 2 várky, ta první byla hned pryč. mňam mňam

  • Monika Vontorkova | 28. 11. 2005 12:29

    moc dobré,jsem si pochutnali.mnamka...

  • dita | 22. 11. 2005 16:34

    Bylo to vynikajici, dekuji za recept!

  • Jana | 20. 11. 2005 13:45

    výnikající díky

  • Mirek | 17. 11. 2005 16:51

    Zkusil jsem překvapit přátelé a skutečně-jednoduché a chutné. Doporučuji všem.

  • Markéta | 15. 11. 2005 13:05

    Tak o tomto jídle prohlašuje můj muž, že je nejlepší, jaké kdy jedl. Opravdu nám to moc chutná, jen je možná zbytečné dávat strouhaný sýr, smetánka se může trochu připéci. Bohatě postačí Niva. Jako přílohu máme nejraději americké brambory nebo krokety. Je to mňamka a když se zapije vínkem, tak neznáme nic lepšího:-)

  • Irma Hlávková | 13. 11. 2005 22:54

    Udělala jsem to v sobotu na oběd...super...jednoduché...rychlé...vynikající...1*

  • jitka cermakova | 12. 11. 2005 19:02

    velmi vynikající..chutnéé..prostě mňamka..díky za ten recept..rozšířil má nej jídla..

  • jifi | 11. 11. 2005 14:32

    dělám to i se šunkou a je to výborné na penne těstoviny

  • andrea | 10. 11. 2005 03:52

    Vynikajici a jednoduche jidlo, doporucuji vsem, kteri si potrebuji udobrit partnera.

  • Jan Šmíd | 2. 11. 2005 15:45

    Já osobně toto dělám tak, že normálně osmahnu okořeněné kuřecí plátky v né moc velkém množství oleje. Poté vyjmu plátky a do té samé pánve naleju smetanu a ohřeju. Poté nasypu nivu a nechám rozpustit. Nakonec nastrouhám trochu muškátového oříšku. Každopádně je to vážně luxusní a jednoduchý recept.

  • jip | 30. 10. 2005 16:06

    jdu do toho kdyz to kazdy tak chvalite.

  • nniillyy | 8. 9. 2005 20:00

    zajímaví recept ale stejne furt nevim co uvařit v sobotu.....

  • Alice | 31. 7. 2005 10:40

    A nemohl by jsi Petre ten recept tedy doplnit?!;-) Dík!

  • Hanka | 30. 7. 2005 13:40

    Měli jsme to k obědu.Nic lepšího jsem opravdu nejedla...!Nemá to chybu!Mockrát Děkuji

  • Eva | 24. 7. 2005 22:55

    Dnes jsem delala k obedu,bylo to super.

  • Petr Chip K. | 22. 7. 2005 17:34

    Kdo mi tento recept ukradl a ještě bez poloviny přísad - ať mu odejdou chuťové buňky !!!!

  • Rote | 8. 7. 2005 13:20

    koncert........a to pivo k tomu:-))

  • Tomin | 3. 7. 2005 23:46

    Pritelkyne mi to udelala s bazalkou. A ted? Jim rybicky v oleji ;-)

  • Eva | 16. 6. 2005 21:38

    Je to dobré.ale příliš hutné.Vynechala bych podravku i česnek a podle nás by té nivy mohlo být méně.Ale jinak vcelku chutné.

  • Martina P | 1. 6. 2005 10:48

    Díky za zajímavý recept. Bylo to perfektní. Moc nám to chutnalo.

  • Martina | 26. 5. 2005 08:45

    Přiznám se, že na mě až dost pikantní, ale doma nevšední úspěch u mužské části osazenstva. Díky

  • Vlasta Vencová | 21. 5. 2005 20:58

    Zajímavé a dobré

  • Lubor | 10. 4. 2005 19:58

    Špica

  • Matysek 82 | 8. 4. 2005 08:35

    Já dělám podobný recept,ale všechno na jedné pánvičce,cibulka,maso na kostičky,pak žampiony,zalít smetanou a přisypat nastrouhanou nivu.Důležité je čína koření,které koupíte v obchodě.Je to tak akorát pikantní,néé moc pálivé,ale chutné:-)

  • lena FIZIK | 7. 4. 2005 22:34

    velice nam tento pokrm chutnal,mohu doporucit vsem,jsem ve vareni zacatecnik a proto jsem velice ocenila jednoduchost a rychlost pripravy

  • Vratislav Spilka | 4. 4. 2005 17:52

    Tento pokrm mám moc rád , ale pokud mohu doporučit okořeňte maso také tymiánem a nešiďte se nějakým olejem , ale osmahněte maso na másle , sýrovou omáčku připravte v omastku co zbyde po dodělání masa

  • Jiřina Elicerová | 3. 4. 2005 09:41

    Dělala jsem to včera,jenom jsem to maso naložila den předem dod oleje a koření s česnekem.Bylo to výborný.Moc to všem chutnalo.Díky za nápad aradu.

  • Nada | 31. 3. 2005 10:43

    docela dobre

  • Hanka | 29. 3. 2005 12:27

    Dělám bez smetany a česneku, aby to bylo lépe stravitelné a můžu potvrdit výborné.

  • monika | 11. 3. 2005 11:40

    Něco podobného dělám už dlouho, akorát do omáčky přidávám provensálské bylinky a maso nakonec dám dodělat do omáčky. Občas udělám závitky které plním šunkou nebo poličanem a nivou vše podávám s brambory nebo rýží. Všem to moc chuná.

  • Jana z VM | 7. 3. 2005 09:28

    Udělala jsem omáčku podle paní Míly, byla moc dobrá, přidala jsem kysanou smetanu a trochu mléka, žampiony - hlavně to chutnalo v rodině chlapům, protože je to takové hodně pikantní.Ale moc dobré! A maso jsem si připravila předem, nemusí se ani dávat olej, nebylo vůbec suché. dobré i bez omáčky (česnekem jsem nepatrně potřela taky předem).

  • Monika | 26. 2. 2005 20:52

    Je to fakt moc dobrý. Doporučuju okořenit maso steakovým kořením.

  • Míla Kořínková | 7. 2. 2005 17:31

    Já tuto omáčku dělám trochu jinak : na rozškvařenou kvalitní slaninu naliji smetanu, pak nastrouhám nivu, rozvařím dohladka, přidám česnek, ev. i žampiony, jindy zase sekané ořechy, jestliže ji použiji na těstoviny, tak je také dobrá posekaná bazalka, vyzkoušejte.

  • marcela dvořáková | 6. 2. 2005 12:44

    Byla to opravadu mňamka. Moc jsme si pochutnali, doporučuji vyzkoušet všem.

  • Kuchařka on-line | 5. 2. 2005 12:47

    Vynikající.

  • Petra | 2. 2. 2005 11:54

    Je to velice výborné. S přítelem jsme si velmi pochutnaly. Nivová omáčka mi zbyla, tak jsem jí večer ještě smíchala s uvařenými těstovinami, takže jsem měla z jednoho jídla oběd i večeři. Velice mně tento recept nadchl. Petra

  • M B | 31. 1. 2005 15:36

    Do bešamelu nasypu cokoli a jím s čímkoliv, velice originální ochutnejte

  • Radka | 26. 1. 2005 13:46

    Nivovou omáčku dělám ze zakysané smetany. Nastrouhám Nivu a s trouchou vody ji dám do kastrůlku rozpustit, pak trochu opepřím a přidám zakysanou smetanu. Za stálého míchání nechám prohřát a je to hotové.

  • as | 26. 1. 2005 07:48

    Něco podobného jsem vykouzlila k nedělnímu obědu, ale bez česneku.Opepřené řízky jsem naložila den předem do oleje, aby nebyly tak suché. A do omáčky jsem přidala sušenou pažitku. Pěkně to vypadalo a bylo to výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Kuřecí maso Olej Pepř mletý Podravka Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medovník V.

Medovník V.

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Celerové placičky

Celerové placičky

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Jáhlové placičky s mrkví

Jáhlové placičky s mrkví

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

174
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
162
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
142
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
109
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
61
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Kuřecí prsa se žampiony II.
Kuřecí prsa se žampiony II.
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou
Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou…
Kuřecí prsa v slanině
Kuřecí prsa v slanině
Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Kuřecí prsa Zina Jupitera
Kuřecí prsa Zina Jupitera
  • Recepty.cz
  • Kuřecí prsa v nivové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact