Každou bramboru si společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca 45 minut do změknutí.
3
Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátky. Lehce osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a bazalku a celé potřeme bílým jogurtem. Zabalíme do alobalu (2 vrstvy) a dáme péct na 20-25 minut do trouby. Po 15 minutách alobal rozděláme a dáme na kuřecí prso ždibek másla a již necháme otevřené.
4
Mezitím si připravíme česnekový dip na bramboru. Do misky si dáme bílý jogurt (můžeme použít i zakysanou smetanu), prolisujeme česnek, opepříme, promícháme a dáme vychladit.
5
Brambory si rozbalíme a střed zmáčkneme a uděláme důlek. Do něj dáme česnekový dip a posypeme pažitkou.
6
Kuřecí maso si dáme na talíř k bramboře a polijeme vypečenou šťávou z alobalu.